WK Rally

WK Rally Australië geschrapt door bosbranden

12 november 2019 08:22 Aangepast: 12 november 2019 14:51

De WK Rally van Australië zal komend weekend niet doorgaan. Vanwege de vele bosbranden die momenteel woeden in het land heeft de organisatie moeten besluiten om de seizoenfinale van het WRC af te blazen.

De WK Rally van Australië zou worden verreden in het gebied rond Coffs Harbour, maar met name de nabijgelegen staat New South Wales wordt momenteel geteisterd door hevige bosbranden. De organisatie nam eerder al maatregelen door het parcours van de rally flink in te korten, maar in overleg met de overheid, de FIA en en de hulpdiensten is dinsdag het besluit genomen om de rally helemaal niet door te laten gaan.

Catastrofe

"Gezien de veiligheidsrisico's voor iedereen die betrokken is bij de rally, is het niet verantwoord de rally door te laten gaan", aldus wedstrijdleider Andrew Papadopoulos. Door de bosbranden is in bepaalde gebieden al de noodtoestand uitgeroepen en hebben duizenden mensen hun huis moeten verlaten. In bepaalde regio's wordt gesproken van 'een ware catastrofe'."Onze gedachten gaan uit naar iedereen die getroffen is door deze bosbranden," aldus Papadopoulos.

De rally in Australië was de laatste WK-rally van het WRC-seizoen, dat daarmee tot een vroegtijdig einde is gekomen. Ott Tanak had zich tijdens de vorige rally in Spanje al verzekerd van de titel. De Est maakte daarmee een einde aan de hegemonie van zesvoudig wereldkampioen Sebastien Ogier. Hyundai heeft door de afgelasting de titel bij de constructeurs in de wacht gesleept. Het team had 18 punten voorsprong op naaste concurrent Toyota.

 

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van