FIA WEC

Rebellion scoort allereerste WEC-pole in Shanghai

09 november 2019 10:01 Aangepast: 09 november 2019 10:13

Rebellion Racing heeft vanochtend in China haar allereerste pole-position in het FIA World Endurance Championship gescoord. Op het circuit van Shanghai werden de Toyota’s geklopt, terwijl Porsche bij de GTE’s beslag wist te leggen op de eerste startplek.

Bruno Senna en Gustavo Menezes stuurden hun Rebellion R13 Gibson met een gemiddelde van 1:45.892 naar de allersnelste tijd in de kwalificatie. Daarmee wist het duo de #6 Ginetta van Mike Simpson en Charlie Robertson maar liefst 1,2 seconden voor te blijven. De tweede bolide van Ginetta klokte in de handen van Ben Hanley en Egor Orudzhev de derde tijd.

Toyota moest in Shanghai genoegen nemen met de vierde en vijfde tijd, waardoor de Japanse fabrikant voor het eerst sinds Bahrein 2017 niet de pole-position in de wacht wist te slepen. Mike Conway en Kamui Kobayashi moesten op +1,343s van de snelste Rebellion genoegen met P4, voor de zusterbolide van Brendon Hartley en Kazuki Nakajima.

LMP2: Pech voor Racing Team Nederland

In de LMP2-klasse bezorgden Nicolas Lapierre en Antonio Borga het team van Cool Racing de allereerste pole-position. Het duo stuurde de #42 Oreca-Gibson dankzij een 1:48.649 naar het snelste gemiddelde. De #37-bolide van Ho-Pin Tung moest op +0.126s achterstand genoegen nemen met de tweede tijd. Racing Team Nederland werd in de kwalificatie geplaagd door een lekke band, waardoor de winnaar van de vorige race in Japan de 4 uur van Shanghai zondag achteraan in de LMP2-klasse moet aanvangen.

Porsche op pole in GTE-klasse

Bij de GTE’s werd de kwalificatie een prooi voor het team van Porsche. Kevin Estre en Michael Christensen waren dankzij een 1:59.579 de snelsten in de #92 Porsche 911 RSR. Het duo was daarmee slechtste 0,018s sneller dan Marco Sorensen en Nicki Thiim in de #95 Aston Martin, die zondag vanaf de tweede vertrekt in de GTE Pro-klasse.

In de GTE AM-klasse ging de pole-position dankzij Team Project 1 eveneens naar Porsche. Matteo Cairoli en Egidio Perfetti waren de snelsten met een 2:00.824 in de #56 Porsche. Jeroen Bleekemolen en Ben Keating stuurden de zusterbolide met startnummer 57 die zij zondag delen met Larry ten Voorde naar de vierde tijd in de GTE AM-klasse.

Uitslag kwalificatie 4 uur van Shanghai

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van