Formule 1

Hülkenberg heeft vrede met aanstaande Formule 1-exit

08 november 2019 15:02 Aangepast: 08 november 2019 15:11

Het einde van de Formule 1-carrière van Nico Hülkenberg lijkt nabij. De Duitser moet na dit seizoen vertrekken bij Renault en lijkt er niet in te zijn geslaagd om voor 2020 een stoeltje bij een ander team te vinden. Hoewel zijn loopbaan in de Formule 1 vaak een kwestie van 'net niet' was, heeft de coureur uit Emmerich zelf vrede met zijn aanstaande vertrek.

Hülkenberg maakte in 2010 zijn Formule 1-debuut bij het team van Williams, nadat hij de jaren ervoor vrijwel alles had gewonnen wat er te winnen viel in de lagere klassen. In zijn eerste seizoen scoorde hij meteen op fraaie wijze de pole-position voor de Grand Prix van Brazilië, maar in het vervolg van zijn Formule 1-loopbaan viel er weinig te juichen voor Hülkenberg en werden de hoge verwachtingen nooit echt waargemaakt.

Hülkenberg moet na dit seizoen bij Renault plaatsmaken voor Esteban Ocon. De Duitser werd vervolgens zelf nog enige tijd in verband gebracht met een overstap naar Haas of Alfa Romeo, maar beide teams houden in 2020 vast aan hun huidige rijdersline-up. Hülkenberg liet eerder al weten dat hij weinig ziet in een overstap naar Williams en ook een rol als test- en simulatorrijder niet ziet zitten, en dus lijkt een Formule 1-vertrek van 'de Hulk' aanstaande. Een gegeven waar de coureur uit Emmerich zelf wel vrede mee zegt te hebben.

"Het voelt niet alsof ik nog niet klaar ben met deze sport", vertelt Hülkenberg tegen Crash.net. "Ik heb mijn best gedaan. Ik heb in al die jaren goed en zeer consistent gepresteerd. Het is heel vaak voorgekomen dat anderen moesten vrezen voor hun plekje, maar dat ik nog steeds gewild was en betaald werd om te rijden. Dat zegt ook wel veel."

175 races zonder podium

Hülkenberg stond al aan de start van 175 Formule 1-races, maar wist nooit op het podium te finishen. Een record in de Formule 1. "Natuurlijk had ik graag een ander record op mijn naam gehad. Meer punten, podiumplekken en overwinningen, maar ik weet waar dat door komt. En waarom het anders gelopen is. Ik heb er vrede mee en ik lig er 's nachts niet wakker van. Ik zou graag door blijven racen, maar zonder gaat het leven ook verder."

Hülkenberg heeft nog niet bekendgemaakt waar hij zich in 2020 mee gaat bezighouden, al wordt hij wel aan een aantal alternatieven gelinkt. Het gerucht dat hij volgend jaar DTM gaat rijden voor BMW wees hij zelf naar het rijk der fabelen. Inmiddels wordt hij ook gelinkt aan een overstap naar de Amerikaanse IndyCar Series, maar wordt ook een terugkeer naar de endurance-racerij niet uitgesloten nadat hij in 2015 tijdens een uitstapje met Porsche meteen de 24 uur van Le Mans op zijn naam wist te schrijven.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van