IndyCar

Penske wordt nieuwe eigenaar IndyCar en Indianapolis Motor Speedway

04 november 2019 19:45 Aangepast: 04 november 2019 22:35

Een opvallende overname in de Amerikaanse autosport: Hulman & Company verkoopt de IndyCar Series, de Indianapolis Motor Speedway en IMS Productions aan het bedrijf van de Amerikaanse autosportlegende Roger Penske. Zo is vandaag aangekondigd.

De iconische Indianapolis Motor Speedway is al sinds 1945 in het eigendom van de Hulman-familie, terwijl de IndyCar Series in 1995 als de Indy Racing League werd opgericht door Tony George, de kleinzoon van Tony Hulman. Het iconische circuit waar ieder jaar als onderdeel van het IndyCar-kampioenschap de Indy 500 wordt verreden wordt binnenkort echter overgedragen aan een opvallende nieuwe eigenaar: Penske Entertainment Corp.

Het entertainmentbedrijf is de dochteronderneming van de Penske Corporation, waar onder andere ook het IndyCar-team van Penske onder valt. Het bedrijf is opgericht door de Amerikaanse autosportlegende Roger Penske, die door Hulman wordt beschouwd als de perfecte nieuwe eigenaar voor de Indianapolis Motor Speedway en de IndyCar Series.

Einde van een tijdperk

"We hebben Roger Penske en de Penske Corporation recentelijk benaderd met deze mogelijkheid en zijn vervolgens met elkaar in gesprek gegaan om een overeenkomst op papier te krijgen", aldus Tony George, voorzitter van Hulman & Company. "De Indianapolis Motor Speedway is sinds 1909 al de kathedraal van de autosport en de Hulman-George-familie heeft meer dan 70 jaar als trotse eigenaar van het circuit gefungeerd. We dragen de fakkel nu met liefde over aan Roger Penske en Penske Corporation, waarmee zij pas de vierde eigenaar worden van de iconische Speedway. Er is niemand meer geschikt dan Roger en zijn bedrijf om de IndyCar-racerij en de Indianapolis Motor Speedway de weg te wijzen in de toekomst."

Hoewel Penske vooral bekendstaat als raceteam, is het bedrijf sinds 1973 ook al actief als circuiteigenaar en promoter, toen het de Michigan International Speedway overnam. Tegenwoordig is Penske ook de drijvende kracht achter de Detroit Grand Prix, de enige zogenaamde doubleheader op de IndyCar-kalender waar in éen weekend twee races worden verreden.

Overname volgt na succesjaar voor Penske

Penske won dit jaar met Josef Newgarden het IndyCar-kampioenschap, terwijl Simon Pagenaud de renstal voor een record brekende 17e keer de overwinning bezorgde in de Indianapolis 500. Penske werd daarnaast ook kampioen in de Australische V8 Supercars en in de hoogste klasse van het Amerikaanse IMSA endurance-kampioenschap. De renstal is verder ook in de NASCAR Cup Series nog met twee rijders in de titelstrijd vertegenwoordigd.

"Mijn passie voor racen dateert uit 1951, doen ik met mijn vader voor het eerst de Indianapolis 500 bijwoonde," vertelt Roger Penske. "We hebben zoveel respect en waardering voor de historie en traditie van de Speedway en de IndyCar-racerij. Ik wil Hulman & Company dan ook bedanken voor deze kans. Het is voor Penske Corporation een eer om deze grootheden te begeleiden in een nieuw tijdperk.":

De overname van de IndyCar Series, de Indianapolis Motor Speedway en IMS Productions wordt naar verwachting afgerond in januari.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`