Formule 1

Giovinazzi ook in 2020 bij F1-team Alfa Romeo

04 november 2019 16:06 Aangepast: 04 november 2019 16:55

Antonio Giovinazzi rijdt ook volgend seizoen in de Formule 1 bij het team van Alfa Romeo. De renstal heeft de Italiaan vanmiddag bevestigd voor 2020.

Giovinazzi debuteerde in 2017 al in de Formule 1 bij het team van Sauber, waar hij twee races mocht invallen voor de geblesseerde Pascal Wehrlein. Nadat de renstal afgelopen winter werd overgenomen door Alfa Romeo, kreeg de Ferrari-junior voor 2019 een stoeltje voor het volledige seizoen.

Giovinazzi kende een stroeve start van zijn debuutseizoen, maar is de laatste races regelmatig sneller dan zijn ervaren teamgenoot Kimi Raikkonen. Vanmiddag heeft Alfa Romeo bevestigd dat Giovinazzi ook volgend seizoen weer de teamgenoot zal zijn van de Fin, waarmee de renstal vasthoudt aan dezelfde rijdersline-up.

Ontwikkeling Giovinazzi veelbelovend

“Ik ben extreem blij om te kunnen bevestigen dat Antonio in 2020 bij Alfa Romeo blijft,” aldus teambaas Frederic Vasseur. “De manier waarop hij binnen het team is geïntegreerd en zich gedurende zijn debuutseizoen alsmaar heeft weten te verbeteren is veelbelovend.”

“Antonio heeft zich ontwikkeld tot een zeer snelle rijder, zelfs naast een ervaren teamgenoot als Kimi. We verwachten dat hij zich alleen nog maar verder zal ontwikkelen naarmate hij meer ervaring krijgt. Zijn technische feedback, inzet en positieve benadering helpen ons team de goede richting op, terwijl ook onze consistentie daaraan bij zal dragen omdat we volgend seizoen vasthouden aan dezelfde line-up.”

Geen smoesjes meer

“Ik ben dankbaar voor de enorme steun die ik in mijn eerste Formule 1-seizoen heb gekregen,” laat Giovinazzi zelf weten. “Iedereen in het team heeft aan mijn zijde gestaan sinds mijn komst naar het team. Ik kijk er echt naar uit om dit avontuur samen voort te zetten. We hebben dit jaar veel geleerd en ben ervan overtuigd dat we volgend jaar een flinke stap vooruit kunnen maken. Ik zal dan geen debutant meer zijn, dus ik heb dan geen smoesjes meer. Ik wil vanaf de start van het seizoen competitief zijn en het vertrouwen in het team terugbetalen.”

Naast Giovinazzi leek ook Nico Hülkenberg in de race voor het tweede stoeltje bij Alfa Romeo. De Duitser grijpt door de bevestiging van Giovinazzi vrijwel zeker naast een Formule 1-stoeltje voor 2020, omdat hij aan het einde van dit seizoen bij Renault plaats zal moeten maken voor Esteban Ocon.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`