FIA Motorsport Games

Coronel grijpt net naast medaille, Nederlands goud in Karting

03 november 2019 17:27 Aangepast: 03 november 2019 17:32

Tom Coronel heeft de allereerste FIA Motorsport Games in Italië afgesloten op een vierde plek. De Nederlander eindigde de tweede race op het circuit van Vallelunga vanmiddag op het podium, maar greep desondanks net naast de medailles in de Touring Car Cup.

Coronel vocht zaterdag in de eerste race op het circuit van Vallelunga lang om een podiumplek, maar moest na een touché met de Belg Gilles Magnus in een gehavende Honda uiteindelijk genoegen nemen met de achtste plek. Vanmiddag kreeg de Nederlander een herkansing in de tweede race, die hij vanaf de derde plek mocht aanvangen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Coronel achtste in eerste race FIA Motorsport Games

Coronel verloor bij de start meteen twee plekken, maar kende gelukkig niet zo’n slechte start als Enrico Bettera. De Italiaan kwam helemaal niet van zijn plek, waarna Luca Engstler achterop zijn auto knalde en daarmee voor een vroege Safety Car-situatie zorgde.

Bij de herstart was het inmiddels beginnen te regenen boven het circuit van Vallelunga, terwijl het hele veld op slicks stond. Faine Kahia werd één van de slachtoffers van de lastige omstandigheden nadat hij in derde positie al snel op het gras belandde. Coronel kreeg daarmee de vierde plek in de schoot geworpen, waarna hij een ronde later ook buitenom voorbij Mato Homola wist te gaan.

Strijd om het podium

Coronel nam geen genoegen met de derde plaats en zette al snel koerst richting Klim Gavrilov, de winnaar van Race 1 op zaterdag. De regen boven het Italiaanse circuit zette echter niet helemaal door, waardoor de Rus op een langzaam opdrogende baan het tempo weer wist op te voeren. Coronel bleef aandringen, maar kwam ondanks een late herstart na een nieuwe Safety Car niet voorbij Gavrilov. In de slotfase moest Coronel nog alle zeilen bijzetten om de derde plek vast te houden, maar wist hij in de strijd om de derde plek uiteindelijk net de Brit Rory Butcher en Homola achter zich te houden.

De race werd vanaf pole-position gedomineerd door Gilles Magnus, die de race op overtuigende wijze op zijn naam wist te schrijven namens België. Het goud in de Touring Car Cup ging echter naar Rusland dankzij de overwinning van Gavrilov op zaterdag en zijn tweede plek in Race 2. België pakte het zilver, Slowakije pakte de bronzen plak. Coronel eindigde de allereerste ‘Olympische Spelen van de autosport’ in de toerwagenklasse op de vierde plek, waardoor hij net naast de medailles greep.

Pothof en Van Loenen pakken goud in de kart

In de Karting Slalom Cup eindigde Nederland wel in de prijzen. Nina Pothof en Bastiaan van Loenen wisten in de finale af te rekenen met België, en grepen daarmee het goud in hun discipline. Bij de GT’s ging het goud naar Japan, terwijl Italië wist te zegevieren in de Formule 4. Op zaterdag pakte Oekraïne al de winst in de Drifting Cup, terwijl simracer Cody Nikola Latkovski namens Australië goud pakte in de Digital Cup

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`