Formule 1

Verstappen hoopvol na goede kwalificatie: 'Zijn nu veel sterker'

02 november 2019 23:55 Aangepast: 03 november 2019 00:13

Max Verstappen heeft net naast de pole-position gegrepen voor de Grand Prix van Amerika. De Nederlander kwam in Texas 0.067 seconde tekort, maar heeft goede hoop voor de race op zondag.

Een week nadat hij in Mexico de snelste was in de kwalificatie maar na afloop werd teruggezet naar de vierde startplek, kon Verstappen zich zaterdag in Austin opnieuw mengen in de strijd om de eerste startplek. In een bijzonder spannende kwalificatie zat de Nederlander er heel dicht bij, maar moest hij vlak achter polesitter Valtteri Bottas en de Ferrari van Sebastian Vettel uiteindelijk genoegen nemen met de derde startplek.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Bottas op pole na spannende kwalificatie, Verstappen 3e

"Dat we op dit circuit zo competitief kunnen zijn is voor ons echt een goed resultaat", blikte Verstappen meteen na afloop met een goed gevoel terug op de kwalificatie. Ondanks het feit dat hij 0.067 seconde tekort kwam voor de pole stond de Nederlander alsnog met een glimlach de media te woord: "Het zat gewoon heel dicht bij elkaar in de kwalificatie."

Vooruitgang

Verstappen eindigde de Grand Prix van Amerika vorig jaar op een tweede plek, nadat hij de race als achttiende had moeten aanvangen. Zijn uitgangspositie is er ten opzichte van een jaar geleden dus al flink op vooruit gegaan.

"We zullen zien," blikte Verstappen vooruit op zijn honderdste Formule 1-race. "Normaal gesproken zijn we best sterk in de race. Vergeleken met de voorgaande jaren zijn we nu ook al veel sterker in de kwalificatie. Dat geeft ons veel meer hoop voor morgen, dus we zullen zien wat er gaat gebeuren."

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`