Formule 1

Ervaren technicus Pat Fry versterkt technische afdeling Renault

02 november 2019 21:04 Aangepast: 02 november 2019 21:07

Het Formule 1-team van Renault heeft vanavond bekendgemaakt dat Pat Fry de renstal uit Enstone gaat versterken. De ervaren engineer zal bij de Franse renstal een belangrijke rol in de technische staf gaan spelen.

Fry was voor het laatst werkzaam in de Formule 1 voor het team van McLaren, waar hij een belangrijk aandeel had in het ontwerp van de MCL34. Met deze auto heeft de Britse renstal dit jaar na een aantal teleurstellende seizoenen weer de weg terug richting de top gevonden. Van 1993 tot 2010 was Fry eerder ook al werkzaam bij McLaren, waarna hij later nog actief was bij de teams van Ferrari en Manor.

Met zijn nieuwe avontuur bij Renault keert Fry na een korte afwezigheid weer terug in de Formule 1. De engineer zal in Enstone de technische afdeling gaan versterken. Zijn aankondiging volgt een dag nadat Renault op vrijdag al bekendmaakte dat het de aerodynamische afdeling gaat reorganiseren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Aerodynamische afdeling F1-team Renault op de schop

"De komst van Pat is een nieuwe stap in het verbeteren van de structuur van ons team", laat Marcin Budkowski namens Renault weten in een verklaring. "Zijn ervaring, talent en vastberadenheid zijn belangrijke aanwinsten in onze vooruitgang."

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van