GP van Nederland

Provincie verleent Zandvoort cruciale vergunning voor F1-werkzaamheden

25 oktober 2019 21:22 Aangepast: 26 oktober 2019 16:30

Circuit Zandvoort heeft van de provincie Noord-Holland groen licht gekregen om te beginnen met een aantal belangrijke werkzaamheden die het circuit gereed moeten maken voor de Grand Prix van Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van de provincie aan het Noordhollands Dagblad.

De provincie heeft het duinencircuit een 'cruciale vergunning' verleend in het kader van de Wet Natuurbescherming. Met de verstrekte vergunning krijgt Circuit Zandvoort onder andere toestemming voor het plaatsen van tijdelijke tribunes, het uitvoeren van het nodige grondverzet, extra asfaltverharding, de aanleg van twee tunnels, het aanleggen van nieuwe paden en het verbreden en versterken van huidige paden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zandvoort wil weer bocht afsnijden om GP mogelijk te maken

De vergunning is een belangrijke mijlpaal voor het circuit dat grenst aan beschermd duingebied maar ook opzienbarend, omdat diverse bouwprojecten vanwege de stikstofproblematiek juist geen groen licht krijgen. Volgens circuitdirecteur Robert van Overdijk heeft de uitzondering voor Zandvoort echter een duidelijke oorzaak.

'We nemen de wet en regelgeving zeer serieus'

"De provincie en de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord bevestigen met deze ontheffing dat Circuit Zandvoort zorgvuldig te werk is gegaan in voorbereiding op de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix in 2020", vertelt Van Overdijk, die in een statement tevens reageert op critici die beweren dat Zandvoort zich niet aan de regels heeft gehouden: "Het circuit heeft aangetoond dat de stikstofdepositie in de komende jaren alleen maar minder wordt. Zoals de nieuwe wetgeving ook voorschrijft. Met deze stap laat Circuit Zandvoort ook zien dat we, zoals we gezegd en beloofd hebben, de wet en regelgeving zeer serieus te nemen, ondanks dat anderen graag anders doen geloven."

Milieuorganisaties zijn van mening dat de werkzaamheden voor de Formule 1 Grand Prix wel degelijk nadelige gevolgen hebben voor de natuur. Dinsdag doet de rechtbank in Haarlem uitspraak in een kort geding dat gaat over de vraag of de rugstreeppad en zandhagedis niet te veel te lijden hebben onder de werkzaamheden in hun leefgebied. Voor het zover is dient maandag een tweede kort geding tegen het circuit.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van