Formule 1

Mercedes gaat voor 'schadebeperking' in Mexico

23 oktober 2019 17:58 Aangepast: 23 oktober 2019 21:47

Kersvers constructeurkampioen Mercedes verwacht dat het dit weekend in Mexico een moeizame race voor haar kiezen krijgt. Van de vier nog resterende races dit seizoen wordt de Grand Prix van Mexico de lastigste, verwacht teambaas Toto Wolff.

Nadat het twee weken geleden in Japan haar zesde opeenvolgende constructeurstitel heeft veiliggesteld, verwacht Mercedes dat het dit weekend gedaan zal zijn met de feestvreugde. Het circuit van Mexico-Stad ligt 2,3 kilometer boven zeeniveau, en brengt daarmee flink wat extra uitdagingen met zich mee voor de teams. Vanwege de ijle lucht zullen de motoren harder moeten werken om net zoveel vermogen te kunnen leveren, terwijl er tevens minder downforce wordt gegenereerd.

Mercedes-teambaas Toto Wolff verwacht dat zijn team het moeilijk gaat hebben dit weekend. Daarmee sluit de Oostenrijker zich aan bij Honda-chef Toyoharu Tanabe, die al voorspelde dat ook de Japanse motorfabrikant het dit weekend niet gemakkelijk gaat krijgen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Honda: 'Mexico wordt geen gemakkelijk weekend voor ons'

"De vier resterende races dit seizoen gaan niet gemakkelijk worden voor ons, en van die vier verwachten we dat Mexico de lastigste gaat worden", aldus Wolff. "De hoge ligging van dit circuit brengt een aantal vrij ongewone uitdagingen met zich mee omdat de ijle lucht invloed heeft op de aerodynamica van de auto, de koeling en het presteren van de motor. Het is een combinatie die onze auto niet bepaald ligt, maar we zullen er alles aan doen om de schade te beperken."

Sinds de terugkeer van de Grand Prix van Mexico op de F1-kalender in 2015 wist Mercedes de race twee keer te winnen, maar de afgelopen twee jaar moest de renstal de zege laten aan Max Verstappen. Wel stelde Lewis Hamilton de voorbije twee jaar de wereldtitel veilig op het Autodromo Hermanos Rodriguez. Dit weekend kan de Brit er zijn zesde wereldtitel veiligstellen. Om daarin te slagen zal hij wel 14 punten meer moeten scoren dan teamgenoot Valtteri Bottas, zijn enig overgebleven concurrent in de titelstrijd.

Koen Sniekers / RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van