Formule 1

Latifi dit seizoen nog uitgebreid in actie voor Williams

21 oktober 2019 16:52 Aangepast: 21 oktober 2019 17:56

Nicholas Latifi lijkt door het Formule 1-team van Williams klaargestoomd te worden voor een debuut in de Formule 1 volgend seizoen. De Canadese Formule 2-coureur zal in het slot van het Formule 1-seizoen nog een aantal keren in actie komen met de F1-bolide van de Britse renstal.

Latifi staat momenteel tweede in het Formule 2-kampoenschap, en staat dit jaar tevens al als reserverijder onder contract bij het F1-team van Williams. Naast zijn talent beschikt de 24-jarige coureur ook over de nodige financiële steun, en dus lijkt de kans groot dat Latifi volgend jaar bij Williams het stoeltje overneemt van Robert Kubica, die eerder al bekendmaakte dat hij na dit seizoen een punt zet achter zijn Formule 1-avontuur bij de Britse renstal.

Latifi mocht eerder dit seizoen al in Frankrijk en België instappen bij Williams, maar zal in het slot van het F1-seizoen nog eens tijdens drie van de nog vier resterende Grand Prix-weekend kilometers mogen maken. De Canadees mag komend weekend tijdens de Grand Prix van Mexico in de plaats van Kubica al de eerste vrije training voor zijn rekening nemen, waarna hij vervolgens ook in Amerika en Brazilië in actie komt tijdens de eerste oefensessie. Tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi keert de Canadees weer terug naar zijn Formule 2-bolide, maar zal hij na afloop van het F1-weekend wel weer zijn rondjes mogen rijden tijdens de bandentest van Pirelli.

"Ik kijk er enorm naar uit om in Mexico weer in de auto te stappen. Het voelt alweer een tijd geleden sinds mijn laatste optreden op Spa", blikt Latifi vooruit. "Vorig jaar kreeg ik ook al de kans om in Mexico deel te nemen aan de eerste vrije training, dus ik weet wat me te wachten staat. Vanwege de hoogte in Mexico is het best een unieke baan. Je hebt minder grip en dat maakt het uitdagend. Het doel voor de eerste vrije training blijft echter onveranderd: ik wil een foutloze sessie afwerken en hoop het team vooruit te helpen voor de rest van het weekend."

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van