W Series

Visser bevestigd voor tweede seizoen W Series

21 oktober 2019 09:52 Aangepast: 21 oktober 2019 10:05

Beitske Visser zal ook volgend jaar weer deel gaan nemen aan de W Series. De Friezin is één van de achttien rijdsters die vanochtend bevestigd zijn voor het tweede seizoen van de vrouwenklasse.

Visster wist vorig jaar het allereerste seizoen van de W Series als tweede af te sluiten, en had daarmee al automatisch een startbewijs verdiend voor 2020. De gehele top 12 van het afgelopen jaar – waaronder kampioene Jamie Chadwick – keert volgend jaar weer terug in de raceklasse voor vrouwen.

Zes nieuwe namen

Naast de top 12 van Seizoen 1 heeft de organisatie van de W Series vanochtend ook zes nieuwe namen voor Seizoen 2 bekendgemaakt. De zes debutanten hebben na een uitgebreide selectieprocedure en een driedaagse test op het Spaanse circuit van Almeria een plekje op de grid voor 2020 weten te bemachtigen.

Belen Garcia en Nerea Marti zijn twee nieuwkomers uit Spanje, terwijl met de komst van Ayla Agren en Bruna Tomaselli volgend jaar ook Noorwegen en Brazilië vertegenwoordigd zijn in de vrouwenklasse. Abbie Eaton – die eerder al als testcoureur actief was in het autoprogramma The Grand Tour – heeft zich eveneens gekwalificeerd voor Seizoen 2. De Russische Irina Sidorkova is de laatste nieuwe naam op de lijst, en met haar 16 jaar tevens de jongste coureur van de groep.

Met de bekendmaking van de eerste achttien coureurs zijn er nog twee plekjes over op de grid voor het tweede seizoen van de W Series. De organisatie maakt de laatste twee rijdsters op een later moment bekend.

Bevestigde coureurs W Series 2020
Naam Nationaliteit Leeftijd Plek in Seizoen 1
Jamie Chadwick Groot-Brittannië 21 1e
Beitske Visser Nederland 24 2e
Alice Powell Groot-Brittannië 26 3e
Maria Garcia Spanje 19 4e
Emma Kimilainen Finland 30 5e
Fabienne Wohlwend  Liechtenstein 21 6e
Miki Koyama Japan 21 7e
Sarah Mootre Groot-Brittannië 25 8e
Vicky Piria Italië 25 9e
Tasmin Pepper Zuid-Afrika 29 10e
Jessica Hawkins Groot-Brittannië 24 11e
Sabre Cook Verenigde Staten 24 12e
Ayla Agren Noorwegen 25 -
Abbie Eaton Groot-Brittannië 27 -
`Belen Garcia Spanje 20 -
Nerea Marti Spanje 17 -
Irina Sidorkova Rusland 16 -
Bruna Tomaselli Brazilië 21 -

 

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van