Formule 3

Ticktum gaat voor hattrick in Grand Prix van Macau

17 oktober 2019 17:37 Aangepast: 17 oktober 2019 17:58

Dan Ticktum hoopt volgende maand voor het derde jaar op rij de Grand Prix van Macau op zijn naam te schrijven. Het voormalig Red Bull-talent is éen van de 30 namen op de vandaag gepresenteerde deelnemerslijst voor de beroemde Formule 3-race.

In een race die werd overschaduwd door een zware crash van Sophia Flörsch wist Ticktum vorig jaar voor het tweede jaar op rij de Formule 3-race in de straten van Macau op zijn naam te schrijven. De Brit kende afgelopen seizoen een roerig jaar waarin hij aan de kant werd gezet door Red Bulls juniorprogramma, maar toch zal Ticktum volgende maand zijn titel mogen verdedigen in Macau. De 20-jarige coureur zal aan de start verschijnen namens het team van Carlin, waar hij gezelschap krijgt van Felipe Drugovich en Logan Sergeant.

"Ik wist niet zeker of ik wel de kans zou krijgen om terug te keren naar Macau, dus ik ben erg blij dat dat met Carlin alsnog mogelijk is", vertelt Ticktum. "Macau is een ongelofelijk circuit en ik heb er al twee keer weten te winnen, dus dat is dit jaar natuurlijk ook het doel."

Hoewel het Guia Circuit dus al bekend terrein is voor Ticktum, geldt niet dat voor de Formule 3-auto waarmee er dit jaar gereden gaat worden. Voor het eerst zal er in Macau namelijk gereden gaan worden met de nieuwe door Dallara gebouwde Formule 3-bolides die dit jaar debuteerden in het FIA Formule 3-kampioenschap. Daarnaast zal er ook gereden gaan worden met het rubber van Pirelli, dat ook de bandenleverancier is van het F3-kampioenschap van de FIA.

Ook kersvers F3-kampioen naar Macau

Ticktum zal het in Macau op gaan nemen tegen een aantal rijders uit het Formule 3-kampioenschap die dus wel al vertrouwd zijn met de auto en banden. Een van hen is kersvers Formule 3-kampioen Robert Shwartzman, die net als Marcus Armstrong en Jehan Daruvala aan de start verschijnt namens Prema. Andere opvallende namen op de startlijst zijn Formule 2-coureur Callum Ilott, Enzo Fittipaldi - de kleinzoon van F1-kampioen Emerson Fittipaldi – en David Schumacher, de zoon van voormalig F1-coureur Ralf Schumacher. Alle drie de coureurs zullen in actie komen voor het team van Charouz.

Ferdinand Habsburg – de Oostenrijker die in 2017 op weg leek naar de overwinning maar crashte in de allerlaatste bocht – gaat met ART opnieuw een gooi doen naar de overwinning. Het Nederlandse MP Motorsport neemt Lukas Dunner, Liam Lawson en een nog nader bekend te maken derde rijder mee naar Macau.

De Grand Prix van Macau wordt van 14 tot en met 17 november verreden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

17 inschrijvingen voor FIA GT World Cup Macau

Deelnemerslijst Formule 3 Grand Prix Macau
Nr. Coureur Nat. Team
2 Marcus Armstrong NZE Prema
3 Jehan Daruvala IND Prema
5 Robert Shwartzman RUS Prema
6 Juri Vips EST Hitech
7 Max Fewtrell GBR Hitech
8 Yuki Tsunoda JAP Hitech
9 Christian Lundgaard DEN ART
10 Ferdinand Habsburg OOS ART
11 Sebastian Fernandez SPA ART
12 Oliver Caldwell GBR Trident
14 David Beckmann DUI Trident
15 N.n.b. N.n.b. Trident
16 Jake Hughes GBR HWA
17 Keyvan Andres IRN HWA
18 N.n.b. N.n.b. HWA
19 Lukas Dunner OOS MP Motorsport
20 Liam Lawson NZE MP Motorsport
21 N.n.b. N.n.b. MP Motorsport
22 N.n.b. N.n.b. Jenzer
23 Kon Chio Leong MAC Jenzer
24 Andreas Estner DUI Jenzer
25 Callum Ilott GBR Charouz
26 David Schumacher DUI Charouz
27 Enzo Fittipaldi BRA Charouz
28 Logan Sargeant USA Carlin
29 Felipe Drugovich BRA Carlin
30 Daniel Ticktum GBR Carlin
31 Alessio Deledda ITA Campos Racing
32 N.n.b. N.n.b. Campos Racing
33 N.n.b. N.n.b. Campos Racing

 

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van