GT World Cup

17 inschrijvingen voor FIA GT World Cup Macau

17 oktober 2019 16:48 Aangepast: 17 oktober 2019 21:12

Zeventien coureurs zullen volgende maand in de straten van Macau gaan strijden om de FIA GT World Cup. Autosportfederatie FIA heeft vandaag de deelnemerslijst bekendgemaakt voor het evenement.

De FIA GT World Cup in Macau wordt volgende maand van 14 tot en met 17 november verreden op het Guia Circuit. Met 17 inschrijvingen telt de deelnemerslijst twee auto’s meer dan afgelopen seizoen, al is er door het ontbreken van Nissan wel een fabrikant weggevallen. Met bolides van Audi, BMW, Porsche en Mercedes-AMG  wordt de GT-race volgende maand een geheel Duits onderonsje.

Met zes auto’s zal Mercedes in Macau de hofleverancier zijn. Het merk uit Stuttgart verschijnt onder andere aan de start met Macau-specialist Edoardo Mortara, die al vier keer de GT World Cup won en ook tweemaal zegevierde in de Formule 3 Grand Prix in Macau. Mortara krijgt bij Mercedes onder andere gezelschap van Maro Engel, Raffaele Marciello en de Nederlandse Koreaan Roelof Bruins.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Ticktum gaat voor hattrick in Grand Prix van Macau

Audi verschijnt volgende maand met vijf auto’s aan de start. Kelvin van der Linde, Christopher Haase en Dries Vanthoor zijn de grootste namen die met een Audi R8 LMS GT3 gaan strijden om de zege. Vanthoor krijgt in Macau onder andere concurrentie van zijn oudere broer Laurens, die met een Porsche aan de start verschijnt. Naast Laurens Vanthoor zal ook zijn maatje Earl Bamber – waarmee hij afgelopen zaterdag nog de GTLM-titel wist te veroveren in het Amerikaanse IMSA-kampioenschap – aan de start verschijnen met een Porsche, dat in totaal met vier auto’s gaat deelnemen.

De deelnemerslijst wordt compleet gemaakt door titelverdediger BMW, dat twee M6 GT3’s inzet. Augusto Farfus – de winnaar van vorig jaar – verdedigt samen met Joel Eriksson de eer van het Beierse merk.

Bekijk hier de volledige deelnemerslijst

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van