Formule 1

'Grand Prix van Miami in 2021 alsnog op Formule 1-kalender'

16 oktober 2019 00:29 Aangepast: 16 oktober 2019 02:14

Na flink wat tegenslagen lijkt de grootste wens van Liberty Media in 2021 alsnog in vervulling te gaan: de Formule 1-eigenaar heeft een principeakkoord bereikt om over anderhalf jaar een race te organiseren in Miami.

Nadat de Formule 1 drie jaar geleden in handen kwam van Liberty Media, was een tweede Grand Prix op Amerikaanse bodem lang het voornaamste speerpunt van de nieuwe Formule 1-eigenaren. Die tweede race had vanaf dit jaar verreden moeten worden in het centrum van Miami, maar de plannen werden van tafel geveegd na fel verzet van de lokale overheid en omwonenden.

F1 wijkt uit naar Hard Rock Stadium

De Formule 1 gaf haar droom van een Grand Prix in Miami echter nog niet op, waarop er verder gezocht werd naar een andere potentiële locatie voor de race. Met de steun van zakenman Stephen Ross – een groot voorstander van een Formule 1-race in Miami en tevens eigenaar van de Miami Dolphins – viel het oog van de Formule 1 al snel op een gebied iets buiten het centrum van Miami rondom het Hard Rock Stadium, het thuishonk van de Dolphins. Dinsdagavond maakten Formule 1's commercieel directeur Sean Bratches en Hard Rock Stadiums CEO Tom Garfinkel bekend dat er een principeakkoord is bereikt om vanaf 2021 een Formule 1-race te organiseren nabij het NFL-stadion.

Zo moet de GP van Miami bij het Hard Rock Stadium eruit komen te zien Zo moet de GP van Miami bij het Hard Rock Stadium eruit komen te zien

"We zijn ontzettend blij om aan te mogen kondigen dat de Formule 1 en het Hard Rock Stadium een principeakkoord hebben bereikt om de allereerste Formule 1 Grand Prix van Miami te organiseren bij het Hard Rock Stadium", valt te lezen in de verklaring. De race moet in mei 2021 op een gloednieuw stratencircuit rondom het stadion voor het eerst worden verreden. Klein detail: de lokale overheid - de Miami-Dade County Commission - zal wel nog eerst in moeten stemmen met de plannen, iets wat bij de eerder voorgestelde locatie in hartje Miami het struikelblok werd.

Bratches en Garfinkel hopen de lokale overheid te kunnen overtuigen met de voorspelling dat de Formule 1-race een enorme financiële boost zal zijn voor de regio: "Met een verwachte jaarlijkse impact van meer dan $400 miljoen en 35.000 overnachtingen, zal de Grand Prix van Miami ieder jaar een flinke bron van inkomsten zijn voor Zuid-Florida. We kijken er naar uit om het grootste racespektakel ter wereld voor het eerst naar één van 's werelds meest iconische en glamoureuze regio's te brengen."

Een impressie van de GP van Miami Een impressie van de GP van Miami

De Grand Prix van Miami zou de tweede Amerikaanse race op de Formule 1-kalender worden. Sinds 2012 wordt er ook al geracet op het Circuit of the Americas in Texas.

De voorgestelde lay-out van het stratencircuit De voorgestelde lay-out van het stratencircuit
Koen Sniekers / RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van