Formule 1

Mercedes en Ferrari maken conservatieve bandenkeuze voor GP Mexico

15 oktober 2019 14:20 Aangepast: 15 oktober 2019 14:23

De Formule 1-teams van Mercedes en Ferrari hebben opvallend weinig zachte banden geselecteerd voor de eerstvolgende Formule 1-race in Mexico. Bandenleverancier Pirelli heeft vanochtend de bandenkeuze per coureur bekendgemaakt voor de race op het Autodromo Hermanos Rodriguez.

Waar iedere Formule 1-coureur doorgaans minimaal acht sets van de zachtste compound selecteert voor een Grand Prix-weekend, is het in Mexico een ander verhaal voor de coureurs van Mercedes en Ferrari. Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Sebastian Vettel en Charles Leclerc hebben alle vier ‘maar’ zeven sets van de zachte band geselecteerd voor de race in Mexico, in ruil voor opvallend veel exemplaren van de medium-compound. Hamilton, Vettel en Leclerc hebben vijf sets van de geel gemarkeerde band uitgekozen. Bottas heeft ten koste van een setje mediums een extra tweede set van de hard band gekozen.

Red Bull maakt agressievere bandenkeuze

In tegenstelling tot de teams van Mercedes en Ferrari heeft het team van Red Bull een meer agressieve bandenkeuze gemaakt. Max Verstappen – die de voorgaande twee edities van de Mexicaanse Grand Prix wist te winnen – heeft net als teamgenoot Alexander Albon negen setjes Soft, drie sets van de Medium en één set van de harde band geselcteerd.

Bekijk hieronder de volledige bandenkeuze per coureur.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van