Formule 1

Mercedes-baas Wolff draagt titel op aan Lauda

13 oktober 2019 09:57 Aangepast: 13 oktober 2019 10:48

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft de Formule 1-constructeurstitel opgedragen aan de eerder dit jaar overleden Niki Lauda. Met een eerste en een derde plek in de Grand Prix van Japan stelde de Brits/Duitse renstal vanochtend voor het zesde opeenvolgende seizoen de wereldtitel veilig bij de teams.

Lauda vervulde als adviseur een belangrijke rol binnen het Formule 1-team van Mercedes, maar de drievoudig Formule 1-kampioen kwam eerder dit jaar in mei na een lang ziekbed te overlijden. Na het veiligstellen van de constructeurstitel onderstreepte Wolff nogmaals de rol die Lauda heeft gespeeld in het succes van de Brits/Duitse renstal.

"We willen deze titel opdragen aan Niki", sprak Wolff na afloop van de race. "Hij is sinds het begin van ons avontuur zo'n belangrijk onderdeel geweest van dit team. Zijn aanwezigheid speelde altijd een belangrijke rol in de balans tussen steun en druk, hij was gewoon een heel speciaal persoon."

De rode ster op de Mercedes De rode ster op de Mercedes

Sinds het overlijden van Lauda in mei was één van de sterren op de engine cover van de Mercedes W10 nog iedere race roodgekleurd, de kleur die onmiskenbaar verbonden was aan de Oostenrijkse Formule 1-legende. De drievoudig F1-kampioen had onder andere een belangrijk aandeel in de komst van Lewis Hamilton naar Mercedes. De Brit maakte eind 2012 vanuit McLaren de overstap naar het fabrieksteam van Mercedes, wat achteraf gezien een gouden zet bleek.

Met haar zes opeenvolgende constructeurstitels evenaart Mercedes het record van Ferrari. Een prestatie die ook Wolff nog maar nauwelijks kan bevatten: "Toen we zes, zeven jaar geleden aan dit avontuur begonnen wilden we races winnen, en daarna misschien voor de wereldtitel vechten. Zes jaar later hebben we onze zesde wereldtitel op rij binnen. Ik ben zo gelukkig voor iedereen die hierbij betrokken is. Het heeft veel bloed, zweet en tranen en pijnlijke momenten gekost, maar het team heeft zich altijd weer weten te overwinnen."

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van