Formule 1

Verstappen boos op Leclerc: ‘Gewoon een domme actie’

13 oktober 2019 09:31 Aangepast: 13 oktober 2019 09:44

De Grand Prix van Japan is voor Max Verstappen in mineur geëindigd. De Nederlander hoopte motorleverancier Honda op eigen bodem de zege te kunnen bezorgen, maar na een aanvaring met Charles Leclerc bij de start kwam zijn race tot een vroegtijdig einde.

Verstappen moest de race op het circuit van Suzuka als vijfde aanvangen, maar de Nederlander had een goede start waardoor hij in de eerste bochtencombinatie buitenom de Mercedes van Lewis Hamilton en de Ferrari van Charles Leclerc wist in te halen. Laatstgenoemde ging in Bocht 2 echter wijd, waardoor hij de Red Bull van Verstappen raakte.

Als gevolg van de touché spinde Verstappen van de baan met de nodige schade aan zijn Red Bull als gevolg. De schade bleek dermate groot, dat de Nederlander zijn bolide al na veertien in de pits moest parkeren, waarmee zijn tweede uitvalbeurt van het seizoen een feit was.

Na afloop van de race had Verstappen geen goed woord over voor Leclerc: "Dat was gewoon een domme actie", sprak de Nederlander voor de camera's van het Duitse RTL. "Wat hij daar deed in de tweede bocht begrijp ik totaal niet."

'Ik snap niet waarom het zo lang moet duren'

Verstappen had na de race ook geen goed woordje over voor de wedstrijdleiding, die aanvankelijk oordeelde dat de aanvaring tussen beide rijders een race-incident was: "Wat?", reageerde een verbaasde Verstappen tijdens de race over de boordradio. "Waar had ik heen moeten gaan dan? Hij reed tegen mijn auto aan!"

Tijdens de race besloot de wedstrijdleiding dat het incident alsnog een onderzoek waard was, al zal dat pas na de race plaatsvinden: "Ik snap niet waarom het zo lang moet duren," reageerde Verstappen. "Mijn race zit erop. Normaal krijg je heel snel een straf voor wat hij daar deed."

Teleurstelling

Uiteindelijk overheerste bij Verstappen vooral de teleurstelling: "Dit is een slechte dag. Dat ligt echter niet aan ons, omdat ik niks anders had kunnen doen. Onze start was goed, dat was positief omdat dat al het hele jaar ons zwakke punt is, maar nu zit het er allemaal op."

De uitvalbeurt in Japan is Verstappens tweede nulscore dit seizoen, nadat hij direct na de zomerstop ook in België al snel de strijd moest staken. De vorige drie edities van de Japanse Grand Prix wist Verstappen nog op het podium te eindigen.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Bottas wint in Japan, Verstappen snel klaar

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van