Formule 1

Verstappen teleurgesteld na kwalificatie: 'Had er meer van verwacht'

13 oktober 2019 06:05 Aangepast: 13 oktober 2019 06:20

Max Verstappen heeft geen goed gevoel overgehouden aan de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan. De Nederlander kwalificeerde zich vanochtend als vijfde op het circuit van Suzuka, en was daarmee niet tevreden

Verstappen hoopt motorleverancier Honda dit weekend de thuiszege te kunnen bezorgen op het circuit van Suzuka, maar om daarin te slagen staat de Nederlander in de race een zware opgave te wachten. De Limburger kwam tijdens de kwalificatie snelheid tekort met zijn Red Bull, en moest uiteindelijk genoegen nemen met een vijfde startplek achter de bolides van Ferrari en Mercedes.

"De kwalificatie was niet zo goed, ik had er meer van verwacht", gaf Verstappen na afloop toe voor de camera's van SkyF1. "We hebben sinds vrijdag wat veranderingen doorgevoerd aan de auto, wat ons duidelijk wat teveel grip aan de achterkant van de auto heeft opgeleverd. Daardoor zijn we wat te langzaam op de rechte stukken en hebben we in de eerste sector veel last van onderstuur."

Red Bulls rijden identieke rondetijd

Verstappen klokte uiteindelijk een 1:27.851 tijdens de kwalificatie, waarmee hij exact dezelfde tijd liet noteren als teamgenoot Alexander Albon. Omdat Verstappen zijn tijd als eerste liet noteren, mag hij de race op Suzuka een plekje voor z'n teamgenoot als vijfde aanvangen.

Tijdens de kwalificatie klaagde Verstappen over een gebrek aan vermogen in de Honda-motor, maar de Nederlander hoopt in de race alsnog voor een podiumfinish te kunnen vechten.

'Hebben een goede auto voor de race'

"Ik denk dat we een goede auto voor de race hebben. We staan wat ver achter de auto's voor ons, maar ik denk dat we in de race nog wel dichtbij kunnen komen. We zullen zien waar we eindigen. Ik had graag wat meer snelheid in de auto gezien, maar ik ga m'n uiterste best doen in de race."

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`