IndyCar Series

Tweede IndyCar-test voor Van Kalmthout bij ECR

10 oktober 2019 15:22 Aangepast: 10 oktober 2019 15:41

Rinus van Kalmthout mag volgende week voor de tweede keer plaatsnemen in een IndyCar-bolide. De Nederlander is opnieuw door Ed Carpenter Racing uitgenodigd voor een IndyCar-test.

Van Kalmthout werd dit jaar tweede in het Indy Lights-kampioenschap, en is momenteel met meerdere teams in gesprek om volgend jaar zijn debuut te maken in de IndyCar Series, de Amerikaanse tegenhanger van de Formule 1. De 19-jarige coureur mocht eerder dit jaar op het circuit van Portland al voor het eerst proeven van de IndyCar toen hij door Ed Carpenter Racing werd uitgenodigd voor een testsessie. De coureur uit Hoofddorp maakte destijds dermate veel indruk, dat het team hem opnieuw heeft uitgenodigd voor een tweede test op het circuit van Mid-Ohio volgende week dinsdag.

"Ik ben ontzettend vereerd dat het team me opnieuw heeft uitgenodigd voor een test", aldus 'Veekay', de naam waaronder Van Kalmthout beter bekendstaat in Amerika. "Het is een geweldige kans om te laten zien wat ik kan. Tijdens mijn eerste test op Portland heb ik zoveel geleerd dat ik daar graag op wil voortborduren op Mid-Ohio, een baan waar ik echt dol op ben."

Belangstelling

Van Kalmthout wist dit jaar zes overwinningen te scoren in de Indy Lights en stond op het circuit van Mid-Ohio twee keer op het podium dit jaar. Vorig jaar wist hij er op weg naar de ProMazda-titel nog twee keer te winnen. Zijn goede resultaten in het voorprogramma van de IndyCar en zijn positieve IndyCar-test op Portland eerder dit jaar – waar hij zich qua rondetijden kon meten aan een aantal ervaren IndyCar-coureurs – hebben ervoor gezorgd dat Van Kalmthout in de belangstelling staat van een aantal IndyCar-teams, waaronder dus de renstal van Ed Carpenter.

"Het betekent veel voor mij dat een hoog aangeschreven team als Ed Carpenter Racing mij opnieuw heeft uitgenodigd voor een tweede test. Er zijn niet veel kansen om te testen met een IndyCar, dus wanneer je wordt uitgenodigd voor een test is dat echt een teken van vertrouwen."  

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van