Formule 1

Vettel geeft toe: 'Negeren teamorders was niet juist'

10 oktober 2019 14:34 Aangepast: 10 oktober 2019 22:03

Sebastian Vettel erkent dat hij twee weken geleden verkeerd heeft gehandeld tijdens de Russische Grand Prix. De Duitser noemt het 'niet juist' dat hij de teamorder om stalgenoot Charles Leclerc er voorbij te laten besloot te negeren.

Nadat hij bij de start de leiding had overgenomen van Leclerc, kreeg Vettel enkele ronden later te horen dat hij de Monegask vanwege een 'voor de race gemaakte afspraak' weer voorbij moest laten. Vettel besloot echter niet van zijn gas te gaan, maar kwam uiteindelijk alsnog achter z'n teamgenoot terecht nadat hij enkele ronden na zijn teamgenoot pas zijn pitstop maakte. Al te veel verschil maakte het echter niet meer, omdat de Duitser kort daarna zijn auto met technische problemen langs de kant van de baan moest parkeren.

Voorafgaande aan de Japanse Grand Prix werd Vettel vandaag nog even gevraagd naar zijn keuze om de teamorders in Rusland te negeren. "Dat was niet juist", sprak de Ferrari-coureur tegen diverse Duitse media. Volgens de coureur is de situatie inmiddels echter uitgepraat met teambaas Mattia Binotto: "Terugkijkende op de race zijn er bepaalde dingen gebeurd die we handiger aan hadden kunnen pakken, maar we kijken nu vooruit naar de komende races. Ik maak me er verder geen zorgen over."

Ferrari met vertrouwen naar Japan

Ondanks zijn uitvalbeurt heeft Vettel wel veel vertrouwen overgehouden aan de race in Rusland, omdat Ferrari er de snelheid had om op eigen kracht de race te winnen: "In een aantal opzichten was Rusland heel positief voor ons. Het was namelijk het eerste weekend waar we echt de snelheid hadden om te winnen. We hebben de race niet gewonnen, maar wat betreft de racesnelheid waren we echt een match voor Mercedes, en soms zelfs sneller. In de races daarvoor was dat niet het geval, maar profiteerden we vooral van onze topsnelheid op het rechte stuk en de goede uitgangspositie na de kwalificatie. In Singapore was Mercedes bijvoorbeeld sneller dan ons in de race. In dat opzicht was Rusland dan ook heel positief voor ons. Dat momentum proberen we mee te nemen naar de komende races."

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van