Formule 2

Correa deelt videoboodschap: 'Dankbaar dat ik nog leef'

08 oktober 2019 23:08 Aangepast: 09 oktober 2019 03:24

Juan Manuel Correa heeft vanavond voor het eerst sinds zijn ongeluk op het circuit van Spa-Francorchmaps ruim vijf weken geleden een videoboodschap op zijn Instagram-pagina gedeeld. De coureur staat vanuit zijn ziekenhuisbed stil bij het overlijden van Anthoine Hubert en blikt terug op een aantal heftige weken.

Correa werd eind augustus met levensbedreigende verwondingen opgenomen in het ziekenhuis van Luik na een zwaar ongeval tijdens de Formule 2-race op Spa-Francorchamps, die Hubert het leven kostte. Correa werd enkele dagen later overgebracht naar een ziekenhuis in Londen, waar hij ruim twee weken in een kunstmatige coma werd gehouden om zijn longen te laten herstellen van de klap. Eenmaal aangesterkt onderging de coureur anderhalve week geleden een nieuwe operatie van maar liefst 17 uur, waarin de artsen zoveel mogelijk probeerden te redden van Correa's rechteronderbeen.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

F2-coureur Correa ondergaat succesvolle, 17 uur durende operatie

Na de geslaagde operatie aan zijn benen liet Correa vorige week al voor het eerst sinds het ongeval schriftelijk van zich horen in een verklaring. Dinsdagavond deelde de Ecuadoriaans-Amerikaanse coureur voor het eerst sinds de crash een videoboodschap op zijn Instagram-pagina, waarin hij zich allereerst richtte tot de familie van Anthoine Hubert. De Fransman kwam om het leven nadat hij tijdens het vreselijke ongeval was aangereden door Correa.

'Een schok dat zoiets kon gebeuren'

"Het waren vijf zware weken sinds het ongeval", vertelt Correa. "Ik heb het publiekelijk nog nooit gezegd, maar bij deze wil ik publiekelijk mijn condoleances overbrengen aan de familie Hubert. Voor iedereen is het een schok dat zo'n ongeluk kon gebeuren. Je denkt nooit echt dat zoiets kan gebeuren, en zeker niet dat zoiets jou kan overkomen, totdat het gebeurt."

Correa zelf zal nog zeker een jaar moeten herstellen van de crash, maar prijst zich gelukkig dat hij het nog kan navertellen: "Ik ben vooral dankbaar dat ik hier nog ben, ook al heb ik nog een lange weg van herstel voor de boeg. Het is nog onduidelijk of ik ooit weer honderd procent de oude word, maar ik ben ontzettend dankbaar voor het feit dat ik nog in leven ben. Ik ben dankbaar voor mijn familie en alle mensen die mij de laatste vijf weken hebben bijgestaan en mij hebben gesteund. Zonder hen had ik het niet gered. Dit heeft mijn leven veranderd. De manier hoe ik nu denk over het leven en alles in het algemeen. Dit is een ervaring die mijn leven heeft veranderd."

Correa heeft situatie geaccepteerd

Correa zegt dat hij de situatie inmiddels heeft geaccepteerd: "Ik heb geaccepteerd wat er is gebeurd en kan nu alleen maar positief zijn en zo hard mogelijk gaan werken om zo snel en goed mogelijk weer te herstellen. Ik zal volgende week maandag opnieuw worden geopereerd. Daarna zal ik begin november terug naar Miami reizen, waar ik zal beginnen aan mijn herstel. De artsen verwachten dat het tien tot twaalf manden zal gaan duren voordat ik kan zien hoe het echt met mijn rechtervoet gaat. Momenteel zit hij in een metalen frame waardoor ik hem niet bewegen, maar vooral moet genezen. Dat frame zal er op zijn minst acht tot tien maanden blijven zitten."

"Verder kan ik nu gewoon niet veel doen", besluit Correa. "Ik kan hier medelijden met mezelf gaan hebben en depressief gaan zijn, maar ik kies ervoor om vooruit te kijken en positief te blijven en ik ga mijn uiterste best doen om weer de oude te worden."

View this post on Instagram

I’m back ❤️

A post shared by Juan Manuel Correa (@juanmanuelcorrea_) on

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van