IndyCar Series

Ericsson zet IndyCar-loopbaan voort bij Ganassi

08 oktober 2019 21:03 Aangepast: 08 oktober 2019 21:15

Voormalig Formule 1-coureur Marcus Ericssson maakt de overstap naar het team van Chip Ganassi Racing. De Zweed mag volgend jaar bij de succesvolle Amerikaanse renstal beginnen aan zijn tweede seizoen in de IndyCar Series.

Na zijn noodgedwongen vertrek uit de Formule 1 vond Ericsson dit jaar nieuw onderdak in de IndyCar Series, waar hij in zijn debuutseizoen uitkwam voor het team van Schmidt Peterson Motorsports. Een tweede plek in Detroit was het hoogtepunt van het seizoen, dat de 29-jarige coureur uiteindelijk afsloot op een zeventiende plek.

Vanwege de samenwerking met het team van McLaren was er in 2020 geen plek meer voor Ericsson bij Schmidt Peterson Motorsports, maar de Zweed heeft nieuw onderdak gevonden bij het team van Ganassi Racing. De Amerikaanse renstal maakte eerder al bekend dat het in 2020 ook vasthoudt aan vijfvoudig IndyCar-kampioen Scott Dixon en Ericssons landgenoot Felix Rosenqvist, de best geklasseerde debutant in het kampioenschap dit jaar

Blij, trots en dankbaar

"Ik ben extreem blij en trots dat ik de kans krijg bij Chip Ganassi Racing", laat Ericsson weten. "Het is een team van winnaars en de historie spreekt voor zich. Ik ben ontzettend dankbaar voor het getoonde vertrouwen in mij en zal er alles aan gaan doen om van 2020 opnieuw een succesvol jaar te maken voor het team. Daarnaast kijk ik ook uit naar de samenwerking met twee van de beste rijders op de grid. Wat ik dit jaar heb geleerd wil ik in mijn tweede seizoen graag laten zien."

Ook Indy Lights-kampioen in beeld bij Ganassi

Met de komst van Ericsson breidt Ganassi Racing in 2020 dus uit naar drie bolides, maar mogelijk komt er ook nog een vierde auto bij. Ford trekt deze winter namelijk de stekker uit het door Chip Ganassi Racing gerunde fabrieksteam dat met de Ford GT actief was in het Amerikaanse IMSA-kampioenschap, waardoor er bij Ganassi meer ruimte vrijkomt voor het IndyCar-project. Indy Lights-kampioen Oliver Askew, die dit jaar in de talentenklasse van de IndyCar Rinus van Kalmthout wist af te troeven in de strijd om de titel, wordt namelijk in verband gebracht met een IndyCar-debuutseizoen bij Ganassi.

Koen Sniekers / RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van