Formule 1

Mercedes en Renault nemen 'kleine upgrades' mee naar Suzuka

08 oktober 2019 15:21 Aangepast: 08 oktober 2019 15:27

De Formule 1-teams van Mercedes en Renault nemen dit weekend allebei een aantal kleine upgrades mee naar de Japanse Grand Prix. Met de nodige verbeteringen aan de auto hoopt Mercedes haar zegereeks op het circuit van Suzuka voort te zetten, terwijl Renault een stap wil zetten in het gevecht met McLaren om de vierde plek bij de constructeurs.

Mercedes introduceerde na de zomerstop haar laatste upgrade tijdens de Grand Prix van België, toen het een verbeterde krachtbron meenam naar het circuit van Spa-Francorchamps. De renstal werd vervolgens echter drie races op rij geklopt door Ferrari, terwijl het team in Rusland vooral dankzij een gelukkige strategie en pech voor Sebastian Vettel de zege pakte op het circuit van Sotsji. Om dit weekend in Japan sterk voor de dag te komen neemt Mercedes een aantal kleine upgrades mee naar het circuit van Suzuka, waar de renstal al sinds 2014 ongeslagen is.

"Er zijn wat kleine dingen die we in Suzuka graag willen uitproberen, geen grote dingen waar we tot de zomerstop hard aan hebben gewerkt", aldus teambaas Toto Wolff. "We nemen wat kleine updates mee naar Japan die ons hopelijk de goede richting op zullen helpen, maar we weten dat we ook alles uit de auto en de banden zullen moeten halen om te kunnen vechten voor de overwinning."

De verwachting is dat Suzuka de Mercedes W10 een stuk beter moet liggen dat de voorgaande circuits op de kalender, al blijft de renstal op haar hoede voor de concurrentie: "We hebben hier een goede erelijst doordat we elke Japanse Grand Prix in het hybride-tijdperk nog hebben gewonnen, maar we verwachten dat het dit jaar een flinke uitdaging gaat worden gezien de kracht van onze opponenten. Het wordt een spannend gevecht op de baan, maar we kijken er erg naar uit."

Verbeterde voorvleugel en aeropakket voor Renault

Hoewel de Formule 1-teams al druk bezig zijn met de ontwikkeling van de auto's voor 2020, kunnen verbeteringen voor de auto van dit seizoen ook volgend jaar nog profijt hebben gezien het feit dat er volgend jaar weinig verandert in het technisch reglement. Ook het team van Renault heeft er dan ook voor gekozen om dit weekend wat nieuwe onderdelen mee te nemen naar Japan. Onder andere een nieuwe voorvleugel en een kleine verbetering van het aeropakket moet de Franse renstal gaan helpen in de strijd met McLaren om de vierde plek in het constructeurskampioenschap.

"Optisch zullen de wijzigingen zeer subtiel zijn, maar we rekenen op meer downforce en grip als resultaat," vertelt Renaults technical director Nick Chester over de wijzigingen.

Resultaten op zondag moeten beter

De prestatus van Renault zullen vooral in de race een stuk beter moeten, nadat het team tijdens de laatste twee races in totaal slechts drie WK-punten wist te scoren: "Het moge duidelijk zijn dat we in Singapore en Rusland veel punten hebben laten liggen. Dat is frustrerend, gezien onze snelheid en posities waarop we ons gekwalificeerd hadden," aldus Nico Hülkenberg. "We vechten nog steeds om de vierde plek en zullen ons per race moeten focussen om alles uit het weekend te halen. Vooral op zondag zullen onze resultaten beter moeten, maar dat hangt van een aantal factoren af. In Japan is het scoren van een flink aantal punten het doel."

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van