DTM

Müller wint kletsnatte DTM-finale op de Hockenheimring

06 oktober 2019 15:27 Aangepast: 06 oktober 2019 15:32

Nico Müller heeft vanmiddag op de Hockenheimring de laatste race van het DTM-seizoen op zijn naam geschreven. In de stromende regen voerde de Zwitser op de Hockenheimring een 1-2-3 aan namens het team van Audi.

Müller mocht de race van pole-position aanvangen en was na een goede start ook flink in het voordeel omdat hij in de regen als enige rijder vrij zicht had. Dat de omstandigheden verraderlijk waren bleek wel uit het feit dat de race al snel geneutraliseerd moest worden: Nick Cassidy was met zijn Lexus van de baan gespind in Bocht 7 na een lichte aanvaring met de Audi van Jonathan Aberdein, wat voor Cassidy het einde van de race betekende.

De Safety Car werd uiteindelijk omgezet in een rode vlag, omdat niet veel later Daniel Juncadella was stilgevallen op de baan met een rokende Aston Martin. Het was daarmee een desastreuze start van de finalerace voor Aston Martin, omdat teamgenoot Paul di Resta voor de race zijn auto al met problemen stil had moeten zetten.

Müller rijdt gecontroleerd naar de zege

Nadat alle gestrande auto’s weer waren weggehaald kon de race weer worden hervat. Müller kende een goede herstart, en hield vooraan de leiding vast ondanks meerdere inhaalpogingen van René Rast, de winnaar van de eerste race op zaterdag. In de zesde ronde dook Müller de pits in voor zijn verplichte bandenwissel. Ondanks een trage pitstop wist de Zwitser wel voor Rast te blijven, die een ronde later de pits op had gezocht.  Rast had het na zijn pitstop echter moeilijk, waardoor hij in Bocht 10 zelfs even buiten de baan kwam en daardoor niet alleen Müller moest laten gaan, maar ook nog eens een plek moest inleveren bij Audi-stalgenoot Rockenfeller.

De volgorde van de drie podiumkandidaten bleef vervolgens ongewijzigd, al reden de drie coureurs niet aan de leiding van de race. Jamie Green en Joel Eriksson reden op dat moment namelijk nog vooraan, om één ronde voor het einde pas hun verplichte pitstop te maken. Veel succes leverde de alternatieve strategie het tweetal echter niet op. Nadat ze met nog één ronde te gaan de pits op hadden gezocht kreeg Müller de leiding vanzelf weer in handen, waarna de Audi-rijder gecontroleerd naar de overwinning kon rijden.

Frijns 7e

Op vier seconden van Müller kwam Mike Rockenfeller als tweede aan de finish, terwijl René Rast zijn kampioenschapsjaar eveneens afsloot op het podium dankzij een derde plek. Timo Glock kwam namens BMW als vierde aan de finish, nadat hij in de allerlaatste ronde nog voorbij was gegaan aan Green, die na zijn pitstop op koude banden geen antwoord had op de snelheid van Glock. Joel Eriksson kwam achter Green als zesde aan de finish.

Robin Frijns sloot zijn DTM-seizoen af op een zevende plek, waarmee hij net als een dag eerder in Race 1 opnieuw in de punten finishte. Jake Dennis pakte namens Aston Martin de achtste plek. Bruno Spengler (BMW) en Loic Duval (Audi) maakten de top 10 compleet.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van