DTM

Rast grijpt zevende DTM-zege van het seizoen in Hockenheim

05 oktober 2019 15:42 Aangepast: 05 oktober 2019 15:47

Hij stelde vorige maand op de Nürburgring al zijn tweede DTM-titel veilig, maar Rene Rast heeft zijn honger naar overwinningen nog altijd niet gestild. De Duitser stuurde zijn Audi vanmiddag tijdens de eerste race van het finaleweekend op de Hockenheimring wederom als eerste over de eindstreep.

Rast startte de race in Hockenheim van pole-position en hield na een goede start de leiding vast. Daarachter verdedigde BMW-coureur Marco Wittmann zijn tweede plek, maar de Duitser kon niet voorkomen dat hij in Bocht 7 een plekje moest inleveren aan landgenoot Mike Rockenfeller.

Naarmate de race vorderde wist Wittmann zich te herpakken. De Duitser pakte eerst de tweede plek terug van Rockenfeller, waarna hij vervolgens koers zette richting de Audi van Rast. Na de pitstops van beide coureurs had Rast nog maar een minimale voorsprong in handen, maar het gevecht om de zege werd korte tijd geneutraliseerd nadat de stilgevallen BMW van Philipp Eng de Safety Car op de baan had gebracht.

Na de herstart hield Rast aanvankelijk de leiding vast, maar in de 24e ronde was het Wittmann die in de Spitzkehre de leiding overnam. Lang kon de BMW-rijder echter niet genieten van zijn eerste plek. Een ronde later wist Rast op hetzelfde punt buitenom weer de leiding te heroveren, waarna hij zijn eerste plek niet meer afstond en gecontroleerd naar z’n zevende zege van het seizoen reed.

Frijns net naast het podium

Op ruim anderhalve seconde van Rast moest Wittmann genoegen nemen met de tweede plek, terwijl Rockenfeller op tien seconden achterstand het podium compleet maakte namens Audi. Robin Frijns kwam met zijn Audi als vierde aan de finish, terwijl Loic Duval er voor zorgde dat Audi met vier auto’s in de top vijf finishte. Timo Glock kwam met zijn BMW als zesde aan de finish, ondanks het feit dat het portier zijn BMW vroeg in de race open was gegaan na een wilde excursie over de kerbstones. Paul di Resta was met een achtste plek de enige Aston Martin-coureur in de punten.

Button verdedigt Super GT-eer

De eerste race op de Hockenheimring was een historische mijlpaal voor de DTM. In het kader van een mogelijke samenwerking in de toekomst tussen de DTM en de Japanse Super GT staat er in november een gezamenlijke race van beide kampioenschappen op het programma in Japan. Voor het zover is stonden er zaterdag echter al drie bolides uit de Super GT aan de start op de Hockenheimring. Van de drie gastrijders deed Jenson Button het veruit het beste. De Brit vocht mee in de top 10, en finishte ondanks een langzamere pitstop uiteindelijk ook nog in de punten met zijn Honda. Een zwaarbevochten negende plek tussen de BMW’s van Bruno Spengler en Joel Eriksson was het verdienstelijke resultaat van een actierijke race voor de voormalig F1-coureur.

Morgen staat de tweede race op het programma in Hockenheim, de laatste race van het DTM-seizoen 2019.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van