Dakar Rally

Van den Heuvel slaat Dakar Rally jaartje over in 2020

04 oktober 2019 14:15 Aangepast: 05 oktober 2019 16:14

Maurik van den Heuvel zal met zijn team Dakarspeed niet deelnemen aan de komende editie van de Dakar Rally. Vanwege de bouw van een nieuwe truck slaat het team de rally in januari een jaartje over.

Team Dakarspeed debuteerde in 2014 met een DAF in de Dakar Rally, waarna het team uit Uden vanaf 2016 met een geheel nieuwe Scania-truck deelnam aan de rally. Voor de editie van afgelopen januari werd Van den Heuvel ingelijfd door Team De Rooy en ruilde hij zijn Scania in voor een Iveco. Na een leerzaam avontuur bij het team van Gerard de Rooy stort de Brabander zich nu weer op zijn eigen team, wat wel betekent dat hij de eerste editie van de Dakar Rally in Saoedi-Arabië moet laten schieten.

Nieuwe truck

"Na een leerzaam afgelopen jaar bij Team de Rooy hebben Maurik en zijn teamleden besloten een nieuwe truck te gaan bouwen", valt te lezen in een verklaring. "Het doel is om de truck gereed te hebben voor de komende Morocco Desert Challenge in het voorjaar van 2020. Daar zal deze nieuwe rally truck de grote test ondergaan, waarna we met hem zullen verschijnen aan de start van Dakar 2021!"

Van den Heuvel heeft grootse plannen met zijn nieuwe Dakar-truck, al wil hij er nog niet al te veel over kwijt. Wel is al bekend dat Team Dakarspeed opnieuw kiest voor Scania: "Het belooft een spectaculaire, zeer bijzondere truck te worden met een aantal noviteiten die nog nooit vertoond zijn in de Dakar rally. Hoe en wat houden we graag nog even geheim maar één ding kunnen we wel verklappen: Scania Power!"

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van