Formule 1

Formule 1: geen serieuze gesprekken gaande met nieuwe teams

04 oktober 2019 13:04 Aangepast: 05 oktober 2019 16:14

De kans dat er de komende jaren een nieuw team op de Formule 1-grid verschijnt lijkt bijzonder klein te zijn. Ondanks de getoonde interesse van twee teams, heeft de sport zelf in een verklaring laten weten dat er momenteel geen serieuze gesprekken worden gevoerd met geïnteresseerde partijen.

Gisteren werd in een persbericht bekendgemaakt dat een organisatie gelinkt aan het Formule 2-team van Campos werkt aan een nieuw Spaans Formule 1-team, dat in 2021 al op de grid moet verschijnen. Het team kan onder andere rekenen op de steun van Monaco Increase Management, dat met Pascal Wehrlein en Alex Palou zelfs al twee coureurs had aangedragen voor het nieuwe F1-project. Daarnaast werd er in de verklaring gemeld dat er eerder dit jaar reeds gesprekken hebben plaatsgevonden met Formule 1 CEO Chase Carey en sportief directeur Ross Brawn.

Miniatuurvoorbeeld
Formule 1

Spaans team wil in 2021 toetreden tot de Formule 1

Het Spaanse initiatief is al het tweede team dat recentelijk bekend heeft gemaakt dat het vanaf 2021 met een eigen team wil gaan deelnemen aan de Formule 1. In augustus maakte ook Panthera Team Asia namelijk a haar Formule 1-ambities bekend. In een korte maar veelzeggende verklaring heeft de Formule 1 zelf echter laten weten dat er voorlopig geen rekening hoeft te worden gehouden met de komst van nieuwe Formule 1-teams.

"De recente dagen hebben diverse partijen aangegeven dat ze vanaf 2021 deel willen nemen aan het Formule 1-kampioenschap", luidt de verklaring. "Hoewel de Formule 1 hun interesse waardeert, kunnen we bevestigen dat er geen serieuze gesprekken met personen of bedrijven zijn gevoerd omtrent de toetreding van een nieuw team."

Focus op nieuwe regels

Het statement bevestigt de eerdere uitspraken van Ross Brawn, die eind augustus al liet weten dat hij voor 2022 geen nieuwe Formule 1-teams op de grid verwacht. De sport richt zich momenteel namelijk vooral op alle geplande wijzigingen voor 2021, wanneer er een nieuw sportief en technisch reglement wordt ingevoerd, een nieuwe verdeling van het prijzengeld in gebruik wordt genomen en er een uitgavenplafond zal komen voor de teams.

"We hebben een verrassend aantal teams dat hun interesse heeft getoond, maar we hebben die teams verteld dat we eerst in 2021 de nieuwe regels willen introduceren en daarna de situatie willen stabiliseren," aldus Brawn tegen SkyF1. "Laten we eerst alles goed op de rit krijgen voordat we nieuwe teams gaan zoeken."

"We hebben nu tien gezonde teams, wat denk ik genoeg is voor de Formule 1. Nieuwe teams moeten iets toe te voegen hebben aan de show, terwijl we ook moeten leren van het verleden. Te veel kleine teams zijn gekomen en weer gegaan, zonder dat ze echt iets toe te voegen hadden."  

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van