WEC Rookie Test

De Vries mag Toyota LMP1 testen, Van Uitert in Porsche GTE

04 oktober 2019 11:45 Aangepast: 04 oktober 2019 12:08

Kersvers Formule 2-kampioen Nyck de Vries mag in december voor het eerst achter het stuur van een LMP1-auto stappen. De Nederlander is door de organisator van het FIA World Endurance Championship geselecteerd voor de zogenaamde Rookie Test in Bahrein, waar ook Job van Uitert met een Porsche in actie zal komen.

De WEC Rookie Test is een initiatief van de organisatie van het endurance-kampioenschap om jong talent onder de aandacht te brengen van de topteams. Voor de editie van 2019 heeft het WEC vier rijders geselecteerd, waarvan Nyck de Vries en Job van Uitert er dus twee zijn. Mikkel Jensen en Vincent Abril zijn de andere twee rijders die door het WEC geselecteerd zijn.

De Vries in Toyota

De Vries veroverde vorige week in Sotsji de titel in het Formule 2-kampioenschap, en is dit seizoen met een LMP2-auto van Racing Team Nederland voor het tweede seizoen actief in het WEC. In december zal de coureur uit Sneek dus een stapje hogerop mogen maken wanneer hij in Bahrein mag testen met de Toyota TS050 Hybrid, de LMP1-bolide waarmee het Japanse merk de afgelopen twee edities de 24 uur van Le Mans wist te winnen.

Van Uitert in Porsche GTE

Job van Uitert heeft net als De Vries ook al de nodige ervaring in een LMP2-bolide dankzij zijn optredens voor G-Drive Racing in zowel het wereldkampioenschap (WEC) als het Europees kampioenschap (ELMS). Tijdens de Rookie Test zal de 20-jarige coureur uit Dongen zijn LMP2-stoeltje inruilen voor een eerste kennismaking in een GTE-bolide. De Nederlander zal namelijk plaats mogen nemen in de Porsche 911 RSR, de GTE-bolide waarmee het fabrieksteam afgelopen seizoen nog de wereldtitel wist te pakken.

De Porsche 911 RSR De Porsche 911 RSR

Mikkel Jensen zal tijdens de test in mogen stappen bij het LMP2-team van Signatech Alpine, terwijl Abril mag kennismaken met de Porsche 911 RSR van Team Project 1.

De Rookie Test vindt op 15 december plaats in Bahrein. De vier geselecteerde coureurs zullen op zijn minst 30 ronden af mogen leggen. Daarnaast wordt het circuit van Sakhir ook vijf uur opengesteld voor andere teams die de kans willen aangrijpen om nieuwe rijders aan de tand te voelen.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van