Formule 1

'Circuit Zandvoort krijgt in januari vereiste F1-licentie'

27 september 2019 19:29 Aangepast: 27 september 2019 19:35

De Koninklijke Nederlandse Autosport Federatie (KNAF) verwacht dat Circuit Zandvoort begin volgend jaar de licentie krijgt om een Formule 1-race te mogen organiseren. Wanneer de geplande werkzaamheden op het circuit zijn afgerond zal het duinencircuit in januari de vereiste Grade One-status krijgen.

De terugkeer van Circuit Zandvoort op de Formule 1-kalender werd eerder dit jaar groots aangekondigd, maar officieel staat de Grand Prix van Nederland nog onder voorbehoud op de kalender. Het circuit heeft momenteel namelijk nog maar een Grade Two-status, waarmee de baan niet voldoet aan de eisen van de FIA. Het circuit heeft eerder met de internationale autosportbond echter al de vereiste wijzigingen voor de baan op papier gezet, waardoor het verkrijgen van de Grade One-licentie naar alle waarschijnlijkheid niet meer dan een formaliteit is zodra de geplande aanpassingen aan het circuit begin volgend jaar zijn doorgevoerd.

"Er is de toezegging vanuit de FIA dat op het moment dat wat nu op papier staat daadwerkelijk zo uitgevoerd wordt, dan heeft Zandvoort volgend jaar een Grade One-licentie" zegt Maarten van Wesenbeek, General Manager van de KNAF, vrijdag in gesprek met BNR. Van Wesenbeek verwacht dat deze Grade One-licentie "begin 2020" zal worden uitgereikt.

Werkzaamheden van start in november

Hoewel er in Zandvoort reeds begonnen is met de voorbereidende werkzaamheden, staan de voornaamste werkzaamheden pas vanaf november op de planning zodra het huidige seizoen is afgelopen en het circuit op slot gaat voor de wintermaanden. Naast het aanleggen van extra asfalt op het rechte stuk en het aanpassen van de pitstraat, zullen onder andere ook de Hugenholtzbocht en de Hans Ernst Bocht worden voorzien van extra asfalt. De grootste wijzigingen zullen echter worden aangebracht aan de Arie Luyendijk Bocht, die wordt veranderd in een kombocht.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van