Formule 1

Verstappen blij met podiumfinish in Singapore

22 september 2019 17:41 Aangepast: 22 september 2019 17:47

Max Verstappen blikt tevreden terug op de Grand Prix van Singapore. De Nederlander startte de race als vierde, maar kwam mede dankzij een goede strategie als derde aan de finish.

Na een teleurstellende kwalificatie had Verstappen voorafgaande aan de race vanaf de vierde startplek weinig hoop op een podiumfinish. De Nederlander moest aanvankelijk ook genoegen nemen met de vierde plek, maar uiteindelijk wist hij dankzij een vroege pitstop voor de Mercedes van Lewis Hamilton te komen. Ondanks de nodige druk van de wereldkampioen in de slotfase van de race wist Verstappen de Brit voor te blijven, om zo na twee uur racen achter de beide Ferrari's als derde aan de finish te komen.

'Pitstop bleek goede beslissing'

"De race ging eigenlijk best goed", blikt Verstappen na afloop terug. "Aan het begin lag het tempo heel laag en zat iedereen dicht op elkaar. Toen begon ik wat te worstelen met de banden dus besloot ik de pits in te duiken. Dat was achteraf gezien echt een goede beslissing omdat we daarmee Lewis voorbij wisten te gaan. Vanaf dat moment was het vooral zaak om de banden tot aan de finish in orde te houden."

In de tweede helft van de wedstrijd werd de race drie keer geneutraliseerd met een Safety Car-fase, maar even tot rust komen zat er voor Verstappen niet in: 'Het was nog best tricky met die Safety Car-situaties omdat de banden daardoor weer flink afkoelen. Om ze op temperatuur te houden moet je dan nog harder werken dan wanneer je gewoon aan het racen bent eigenlijk. Dit is echter altijd een zware race, en zeker met Lewis achter je moet je blijven pushen."

Werk aan de winkel

Al met al is Verstappen blij met zijn derde plek, maar de Nederlander blijft er wel op hameren dat het team van Red Bull stappen moet blijven maken: "Ik ben blij dat ik hier op het podium finish. Inhalen is hier altijd lastig, dus het is heel positief dat we met de strategie alsnog een plek winst hebben weten te boeken en zo weer flink wat punten hebben weten te scoren. We hebben nu een hoop te analyseren en nog veel om aan te werken, maar ik ben blij dat ik hier weer bij de beste drie eindig."

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`