Formule 1

Ricciardo start GP Singapore achteraan na diskwalificatie

21 september 2019 21:04 Aangepast: 21 september 2019 21:27

Daniel Ricciardo kan de achtste startplek voor de Grand Prix van Singapore op zijn buik schrijven. De Australiër werd na afloop van de kwalificatie uit de uitslag gehaald nadat de stewards hadden ontdekt dat zijn Renault-krachtbron tijdens de kwalificatiesessie niet aan de reglementen had voldaan.

De stewards concludeerden zaterdag dat de zogenaamde MGU-K in Ricciardo’s krachtbron tijdens de kwalificatie niet aan de reglementen had voldaan. De MGU-K zet energie die wordt opgewekt bij het remmen om in elektrisch vermogen, maar in Ricciardo’s geval had het systeem tijdens de kwalificatie meer vermogen geleverd dan volgens de reglementen is toegestaan.

Na de kwalificatie werd het team van Renault op het matje geroepen, waarna de renstal verklaarde dat het extra geleverde vermogen slechts marginaal was. Daarnaast had de overtreding plaatsgevonden tijdens Ricciardo’s op één na beste ronde in het derde kwalificatiedeel, en had de overtreding dus geen invloed op het eindresultaat.

Ondanks de verklaring van Renault bleven de stewards bij hun standpunt en oordeelden zij dat de auto van Ricciardo tijdens de kwalificatie niet aan het technisch reglement had voldaan. Als gevolg worden alle tijden van de Australiër geschrapt en zal hij de race zondag niet als achtste, maar als allerlaatste of uit de pitstraat moeten aanvangen.

Miniatuurvoorbeeld
De gewijzigde startgrid:

Startopstelling Grand Prix van Singapore

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van