Formule 1

Verstappen begint sterk: 'Het gevoel is goed'

20 september 2019 18:38 Aangepast: 20 september 2019 20:58

Max Verstappen is goed begonnen aan het Grand Prix-weekend in Singapore. De Nederlander klokte vrijdag in de eerste vrije training de snelste tijd, waarna hij er later op de dag met een tweede tijd ook weer goed bij zat in de tweede oefensessie.

Verstappen eindigde de dag +0.184s achter snelste man Lewis Hamilton, maar had samen met de Brit een comfortabele voorsprong op de rest van het veld. Zo bedroeg het gat naar Vettel op plek drie meer dan een halve seconde, en was Verstappen zelfs bijna een volle seconde sneller dan teamgenoot Alexander Albon.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Hamilton blijft Verstappen voor in tweede vrije training

"Het gevoel in de auto is heel erg goed", vertelde Verstappen na afloop voor de camera's van SkyF1. "In allebei de vrije trainingen werkte de auto erg goed.. Er zijn natuurlijk altijd wel wat dingen die beter kunnen, maar het ziet er vrij aardig uit."

Achterliggers kosten Verstappen tijd

Verstappen moest erkennen dat de Mercedes van Hamilton er goed voor lijkt te staan in Singapore, maar is er van overtuigd dat hij zelf ook nog wel wat sneller kan, omdat hij aan het slot van zijn beste ronde wat last had van verkeer: "We zien er sterk uit, al lijkt Lewis ook heel snel. Aan het eind van mijn snelle ronde kwam ik echter drie of vier auto's tegen, waardoor mijn laatste sector niet perfect was. Ik kon me daar maar zo'n twee tienden van een seconde verbeteren ten opzichte van mijn tijd op de hardere band, dus ik denk dat we er wel goed voor staan."

Zaterdag staat in Singapore de laatste vrije training en de kwalificatie op het programma. Vorig jaar kwalificeerde Verstappen zich als tweede op het Marina Bay Circuit, waarna hij ook in de race als tweede aan de meet kwam.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van