Formule 1

Vettel nog altijd niet op z'n gemak in 2019-Ferrari

19 september 2019 19:13 Aangepast: 19 september 2019 19:17

Sebastian Vettel heeft nog altijd niet het volste vertrouwen in de F1-bolide van Ferrari dit jaar. Waar teamgenoot Charles Leclerc de laatste twee races wist te winnen, worstelt Vettel nog altijd met het gevoel in de SF90.

Vettel kon in België het tempo van zijn teamgenoot niet bijbenen, waarna hij twee weken geleden in Italië tijdens de race van de baan spinde. Na een aanvaring met Lance Stroll bij het terugkeren op de baan moest Vettel genoegen nemen met een puntloze 13e plek, waardoor hij in de WK-stand nu is teruggezakt naar een vijfde plek. Daarnaast is het al meer dan een jaar geleden sinds de laatste F1-zege van de Duitser. Volgens Vettel zelf komt het voor een deel door zijn gevoel in de SF90, dat nog altijd niet optimaal is.

"Het is geen mentale kwestie", vertelt Vettel. "Ik doe de juiste dingen, daarom is het belangrijk om het niet allemaal moeilijker te gaan maken dan het is. Het klopt dat ik hier en daar nog altijd niet het absolute vertrouwen en het beste gevoel in de auto heb. Het wordt echter wel beter, het begrijpen van de auto. Daarna is het gewoon een kwestie van details, alles op een rijtje zien te krijgen. Ik ben er van overtuigd dat alles vroeg of laat in elkaar zal vallen. Voordat het zover is moeten we gewoon ons best blijven doen en hard blijven werken."

'Geen absolute ramp'

Ondanks de tegenvallende prestaties en het knullige incident in Monza wil Vettel er geen al te groot drama van maken: "Het is niet geweldig, maar het is ook weer geen absolute ramp. De race is het hoogtepunt van het weekend, en één moment kan dan je hele weekend veranderen. Dat gebeurde in Monza. Na de race was ik de eerste die erkende dat het mijn fout was. Maar dit soort dingen horen gewoon bij het racen. Het is niet het niveau waarop ik wil presteren, maar dit soort dingen overkomen ons allemaal wel een keer."

Hoewel het circuit van Singapore de Ferrari op papier iets minder lijkt te liggen, kijkt Vettel mogelijk toch met vertrouwen vooruit op het raceweekend. Met vier overwinningen is hij samen met Lewis Hamilton namelijk recordhouder op het stratencircuit van Marina Bay.  

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van