Formule 1

Verstappen rekent zich niet rijk: 'Geen garanties in Singapore'

19 september 2019 18:32 Aangepast: 19 september 2019 18:45

Max Verstappen begint dit weekend als één van de favorieten aan de Grand Prix van Singapore, maar de Limburger blijft zelf met beide benen op de grond staan.

Na twee moeizame weekenden in Spa-Francorchamps en Monza moet het stratencircuit van Singapore de Red Bull op papier een stuk beter liggen. Na twee zeges op rij voor Ferrari lijkt de strijd vooraan dit weekend vooral weer een duel tussen Mercedes en Red Bull te gaan worden. Verstappen hoopt dit weekend dan ook voor z'n derde overwinning van het seizoen te kunnen gaan vechten, maar rekent zich nog niet rijk.

"Soms denk je dat een circuit je niet echt goed ligt en win je er een race. Soms komt er dan ook wat geluk bij kijken, en soms ben je gewoon heel erg snel", geeft Verstappen als voorbeeld. "Ik verwacht hier wel een goed weekend te hebben, maar er zijn geen garanties."

Extra uitdaging

De actie op de baan in Singapore speelt zich grotendeels laat in de avond af, maar de eerste en derde vrije training worden eerder op de avond in de schemering verreden wanneer de omstandigheden totaal anders zijn, wat het voor de teams en coureurs flink lastig kan maken dit weekend. Ook de hitte, hoge luchtvochtigheid en het krappe, bochtige circuit maken van de race in Singapore echter een flinke uitdaging.

"Een hoop dingen moeten goed gaan, alleen al in de kwalificatie. Maar ook over het algemeen om een goede afstelling te vinden. Hier heb je bijvoorbeeld een vrije training overdag en dan ga je weer de avond in. Daardoor kun je nog wel eens op het verkeerde been worden gezet. Er moet dus nog altijd een hoop goed gaan voordat we het kunnen gaan hebben over het scoren van een goed resultaat."

Nieuwe Honda-krachtbron moet vruchten afwerpen

Verstappen wisselde tijdens het vorige weekend in Monza naar een nieuwe Honda-krachtbron en hoopt dit weekend dus voordeel te halen uit de nieuwe verbeterde Honda-motor. De huidige nummer drie in het kampioenschap denkt echter niet dat de Japanse krachtbron al op het niveau van Ferrari en Mercedes zit: 'Het is moeilijk in te schatten omdat zij altijd met meer downforce rijden, maar ik denk dat zij er nog altijd voor zitten. Ik heb geen idee wat Ferrari aan het doen is, maar het lijkt wel alsof zij met hun motor mijlenver voor liggen. Het rijgedrag met de motor is wel heel goed."

Verder is het voor Verstappen vooral hopen dat hij dit weekend een goede start heeft, nadat hij dit seizoen al een aantal keren moeizaam van zijn plek kwam: "We weten dat we ons daar moeten verbeteren. Het is niet makkelijk op te lossen, maar het is ook niet altijd slecht geweest. We hebben gewoon een paar starts gehad die niet ideaal waren en daar wordt dan de nadruk op gelegd. Ik leg er niet te veel druk op. We weten dat het beter moet, maar als je je er teveel zorgen om gaat maken werkt het alleen maar averechts.

Vrijdag begint de actie op de baan in Singapore. De Grand Prix gaat zondag om 14.10 uur Nederlandse tijd van start.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van