Formule 1

Haas houdt Grosjean aan boord voor 2020

19 september 2019 10:41 Aangepast: 19 september 2019 13:50

Kevin Magnussen en Romain Grosjean zullen volgend jaar voor het vierde opeenvolgende seizoen elkaars teamgenoten zijn bij het Formule 1-team van Haas. De Amerikaanse renstal heeft donderdag bekendgemaakt dat het contract met Grosjean wordt verlengd.

Magnussen had al een contract op zak voor 2020, maar de positie van Grosjean stond flink onder druk. De Fransman maakt al sinds het allereerste Formule 1-seizoen van de Amerikaanse renstal in 2016 deel uit van het team en bezorgde de renstal vorig jaar nog het allerbeste resultaat tot dusver dankzij een vierde plek in Oostenrijk. Dit jaar wist hij echter pas drie keer in de punten te finishen, terwijl het op de baan al meerdere malen tot een aanvaring kwam met teamgenoot Magnussen.

Door de wisselvallige prestaties van Grosjean gaf teambaas Günther Steiner toe dat naast de Fransman zelf, ook Esteban Ocon en Nico Hülkenberg werden overwogen voor 2020. Ocon tekende echter een contract bij Renault, waardoor Hülkenberg zonder stoeltje kwam te zitten voor 2020. Desondanks heeft Haas opnieuw de voorkeur gegeven aan Grosjean, die volgend jaar dus voor een vijfde opeenvolgende seizoen zal uitkomen voor de renstal.

Haas geeft voorkeur aan vastigheid

Haas kent dit jaar een moeizaam F1-seizoen, waarin de auto vaak snel is tijdens de kwalificatie maar in de races ver terugzakt. Het probleem van de VF-19 lijkt vooral te zitten in de omgang met de banden van Pirelli, terwijl de Amerikaanse renstal achter de schermen ook nog eens te maken kreeg met een ware soap rondom haar inmiddels voormalig titelsponsor Rich Energy. Het team heeft dan ook besloten om voor 2020 te kiezen voor vastigheid.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Haas en hoofdsponsor Rich Energy per direct uit elkaar

"Ervaring is altijd al één van de hoekstenen geweest van het Haas F1 Team en met Romain Grosjean en Kevin Magnussen houden we vast aan een line-up die ons een solide basis biedt om op door te groeien", aldus teambaas Günther Steiner. "Ze weten hoe we als team in elkaar zitten en onze kennis over wat zij kunnen presteren achter het stuur geeft ons waardevolle continuïteit en een sterke fundering om het team verder op te bouwen. 2019 is geen makkelijk seizoen voor ons, maar met de ervaring aan boord kunnen we leren, onszelf verbeteren en een stap vooruit zetten in 2020."

Verder bouwen aan het team

Grosjean zelf vult aan: 'Ik heb altijd al gezegd dat ik graag bij Haas F1 wil blijven en verder wil bouwen aan de resultaten van het team," aldus de Fransman. "Natuurlijk ben ik erg blij dat ik deel mag blijven uitmaken van dit team. Dat we vorig jaar pas het derde F1-seizoen van de renstal als zesde hebben afgesloten was echt heel speciaal. Dit seizoen is het wat moeilijker, maar we zullen de ervaring van vorig en dit seizoen gebruiken om in 2020 een stap vooruit te maken. Ik kijk er naar uit om weer samen te werken met Kevin en het hele team om samen onze reis voort te zetten."

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van