Formule 1

Mercedes maakt conservatieve bandenkeuze voor GP Rusland

17 september 2019 17:32 Aangepast: 17 september 2019 17:36

Hoewel dit weekend eerst nog de Grand Prix van Singapore op het programma staat, heeft Formule 1-bandenleverancier Pirelli dinsdag al de bandenkeuze bekendgemaakt voor de daaropvolgende race in Rusland.

Op het Sochi Autodrom hebben de Formule 1-coureurs volgende week de keuze uit de wit gemarkeerde C2 compound (Hard), de gele C3 (Medium) en de rode C4-band (Soft). Van de dertien beschikbare sets hebben de coureurs van Red Bull en Ferrari gekozen voor negen sets van de zachte band, terwijl met drie setjes Medium en één exemplaar van de harde band ook de rest van hun bandenkeuze identiek is.

Mercedes conservatief

De keuze van de beide Mercedes-rijders is iets conservatiever, maar wijkt verder niet veel af van die van concurrenten Ferrari en Red Bull. Met acht sets van de zachte band hebben Lewis Hamilton en Valtteri Bottas van alle rijders op de grid volgende week het minste aantal exemplaren van de zachte band ter beschikking in Sotsji. Hamilton heeft verder vier setjes Medium en één set van de Hard gekozen, terwijl Bottas ten koste van een set mediums voor een tweede set van de harde band heeft gekozen.

De teams van Renault, Haas, Racing Point en Alfa Romeo hebben met tien exemplaren van de zachte band voor een vrij offensieve bandenselectie gekozen. Bekijk hieronder de volledige bandenkeuze per coureur.

De Grand Prix van Rusland wordt verreden op 29 september, een week na de GP van Singapore.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van