Formule 1

Williams verlengt motorendeal Mercedes met vijf jaar

13 september 2019 14:07 Aangepast: 13 september 2019 14:11

Het Formule 1-team van Williams zal nog zeker tot en met 2025 gebruikmaken van Mercedes-motoren. De Britse renstal heeft de samenwerking met de fabrikant met vijf jaar verlengd.

Williams wisselde in 2014 naar Mercedes-motoren toen de Formule 1 afscheid nam van de V8-motoren en koos voor de V6 turbo hybridemotoren. De krachtbron van Mercedes bleek in de beginjaren van hybridetijdperk met afstand de sterkste, waar ook Williams flink van wist te profiteren. In 2014 en 2015 wist het team mede dankzij meerdere podiumplekken derde te eindigen in het constructeurskampioenschap. De laatste jaren is Williams teruggezakt naar de achterhoede, maar toch blijft de Britse renstal ook de komende seizoenen gebruikmaken van Mercedes-motoren.

"De laatste zes jaar hebben we genoten van een prachtige samenwerking met Mercedes-Benz", aldus teambaas Claire Williams. "De samenwerking was aanvankelijk voor zeven jaar, dus ik ben blij dat we deze met nog eens vijf jaar kunnen verlengen vanaf 2021."

"Mercedes-Benz is éen van de meest succesvolle motorleveranciers in de sport en we geloven erin dat ze ook de komende jaren een extreem competitief motorpakket zullen leveren. Ze zijn een echte vriend van het team geworden en we kijken er dan ook naar uit om met Mercedes-AMG HPP te blijven samenwerken."

Mercedes langer in de F1

Mercedes heeft nog tot eind 2020 een contract met de Formule 1. De nieuwe deal met Williams wijst erop dat de Duitse fabrikant dus ook na volgend jaar – op zijn minst als motorleverancier – actief zal blijven in de koningsklasse. Naast haar eigen fabrieksteam en Williams, maakt ook het team van Racing Point gebruikt van Mercedes-motoren.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van