Macau Grand Prix

Stratencircuit Macau krijgt flinke veiligheidsupgrade

12 september 2019 16:22 Aangepast: 12 september 2019 16:25

Het Guia Circuit in Macau krijgt een flinke upgrade op het gebied van veiligheid. Voorafgaande aan de Macau Grand Prix in november zal het stratencircuit op een aantal punten onder handen worden genomen.

Het beruchte stratencircuit van Macau zal voorafgaande aan de Macau Grand Prix worden geüpgraded naar de FIA Grade 2-status. Deze upgrade is een gevolg van het feit dat er tijdens de FIA Formula 3 World Cup dit najaar voor het eerst in Macau zal worden gereden met de dit jaar geïntroduceerde Formule 3-bolides, die een stuk sneller zijn dan hun voorgangers. Ook kwam de veiligheid van het circuit flink onder de loep te liggen na de horrorcrash van Sophia Flörsch in Macau vorig jaar, waar de Duitse onder andere een gebroken rug aan overhield nadat ze met ruim 270 km/u in de hekken was gevlogen. Ook twee fotografen, een andere coureur en een marshal moesten na de crash worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Heftige crash Duits racetalent (17) in Formule 3

Om de veiligheid op het stratencircuit van Macau te verbeteren zullen er onder andere in Reservoir, Mandarin, Lisboa en Guia Hill maatregelen worden genomen om auto’s bij een eventuele crash beter af te remmen. De maatregelen worden getroffen op aanraden van de FIA, dat met computersimulaties potentiële gevaarlijke punten op het circuit heeft blootgelegd. Het plaatsen van zogenaamde tecpro-barriers – een verbeterde variant van de bandenstapels - is één van de maatregelen.

Naast de Formule 3 zullen in november onder andere ook de GT3-bolides van de FIA GT World Cup en de TCR-bolides uit de FIA World Touring Car Cup gaan rijden door de straten van Macau.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van