Formule 3

Formule 3-seizoen Peroni ten einde na horrorcrash

12 september 2019 11:29 Aangepast: 12 september 2019 11:37

Formule 3-coureur Alex Peroni zal dit seizoen niet meer in actie komen. De Australiër liep afgelopen weekend een gebroken ruggenwervel op bij een angstaanjagend ongeval op het circuit van Monza, maar is inmiddels wel ontslagen uit het ziekenhuis.

Peroni kwam zaterdag bij de Formule 3-race op Monza buiten de baan in de Parabolica, waarna zijn auto door een zogenaamde sausage kerb werd gelanceerd. Peroni vloog met zijn auto tientallen meters door de lucht, om uiteindelijk ondersteboven op de bandenstapels terecht te komen.

Marshals die naast de bandenstapels stonden wisten net op tijd weg te springen, terwijl Peroni zelf op eigen kracht uit het wrak kon klimmen. Later werd echter geconstateerd dat de Australiër een gebroken ruggenwervel had overgehouden aan de klap, waarna hij sinds zondag ter observatie was opgenomen in San Gerardo-ziekenhuis nabij Monza.

Herstel vergt geduld

Peroni hoeft niet geopereerd te worden aan de breuk en is inmiddels dan ook ontslagen uit het ziekenhuis, maar zal thuis met een korset wel nog zeker 30 dagen volledige rust moeten houden. Daardoor zal Peroni zal het laatste raceweekend in Sotsji aan zich voorbij moeten laten gaan.

"Alex heeft een hersenschudding en een blessure aan zijn rug overgehouden aan het ongeval", laat Peroni's manager David Quinn weten. "Alex wil graag zo snel mogelijk weer gaan racen maar een volledig herstel is nu het belangrijkste, en dat zal tijd kosten. Iedereen, waaronder Alex, zal dan ook geduld moeten hebben."

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van
`