Formule E

De Vries in Formule E met fabrieksteam Mercedes

11 september 2019 17:01 Aangepast: 11 september 2019 17:13

Nyck de Vries maakt dit najaar zijn debuut in de Formule E. De coureur uit Sneek zal in de elektrische raceklasse samen met Stoffel Vandoorne een team gaan vormen bij Mercedes.

Het fabrieksteam van Mercedes debuteert in november met haar eigen fabrieksteam in de Formule E, dat dit najaar aan haar zesde seizoen begint. Woensdag trok het Duitse merk op de Frankfurt Motor Show het doek van haar Formule E-bolide, en maakte het tevens de rijdersline-up van haar Formule E-team bekend.

De Formule E-bolide van Mercedes De Formule E-bolide van Mercedes

De Vries werkte eerder in dienst van Audi al een aantal Formule E-tests af, maar is sinds dit seizoen verbonden aan Mercedes. De Fries zit voor het Duitse merk regelmatig in de Formule 1-simulator, maar na een succesvolle Formule E-test heeft hij nu ook een stoeltje bemachtigd in het Mercedes-Benz EQ-team.

De Vries krijgt Vandoorne als teamgenoot

Het Formule E-team van Mercedes krijgt een geheel Nederlandstalige line-up. De Vries zal namelijk een team gaan vormen met Stoffel Vandoorne, die na zijn Formule 1-avontuur bij McLaren afgelopen seizoen al voor Mercedes-partner HWA uitkwam in de Formule E. De Vlaming was de voorbije maanden reeds betrokken bij de ontwikkeling van Mercedes’ Formule E-bolide.

De Vries wordt na Robin Frijns de tweede Nederlander in de Formule E. De Nederlander is momenteel nog actief in de Formule 2, waar hij met een flinke voorsprong aan kop gaat in het kampioenschap. Het nieuwe Formule E-seizoen gaat op 22 november van start in Saudi-Arabië, één week voor de Formule 2-seizoensfinale in Abu Dhabi.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van