Formule 1

Topteams maken uiteenlopende bandenkeuzes voor GP Singapore

10 september 2019 12:10 Aangepast: 10 september 2019 12:16

Formule 1-leverancier Pirelli heeft dinsdag de bandenkeuze per coureur bekendgemaakt voor de Grand Prix van Singapore. Waar het team van Mercedes voor een vrij conservatieve bandenselectie heeft gekozen, is Red Bull juist een stuk offensiever met haar keuze.

Nu het Europese deel van het seizoen erop zit gaat het F1-kampioenschap volgende week verder in de straten van Singapore, waar de 15e race van het seizoen op het programma staat. Op het Marina Bay Circuit zullen de coureurs met de C3 (Hard), C4 (Medium) en C5 (Soft) de drie zachtste compounds van Pirelli tot hun beschikking krijgen.

Red Bull agressief, Mercedes conservatief

Van de dertien beschikbare sets banden voor het hele raceweekend hebben Red Bull-coureurs Max Verstappen en Alexander Albon gekozen voor maar liefst tien setjes van de zachtste compound. Twee sets van de harde band en slechts één set van de geel gemarkeerde Medium maken de keuze van beide rijders compleet. Met acht setjes Soft, drie Mediums en twee sets van de harde band hebben de beide Mercedes-rijders een meer behouden bandenkeuze gemaakt. Ferrari heeft voor de middenweg gekozen met negen sets van de zachte compound, drie sets Medium en éen set van de harde band.

Net als het team van Red Bull hebben ook de coureurs van Renault en Racing Point een vrij agressieve bandenkeuze gemaakt voor de avondrace in Singapore. Met ‘slechts’ zeven exemplaren van de zachte band hebben de beide Williams-coureurs de meest conservatieve selectie gemaakt.

Bekijk hieronder de volledige bandenkeuze per coureur.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van