Formule 1

'Michael Schumacher ondergaat geheime behandeling in Parijs'

10 september 2019 01:10 Aangepast: 10 september 2019 01:24
Het Georges Pompidou-ziekenhuis in Parijs

Zevenvoudig Formule 1-kampioen Michael Schumacher is maandag overgebracht naar een ziekenhuis in Parijs. Volgens de Franse krant Le Parisien ondergaat de Duitser daar dinsdag in het diepste geheim een stamceltransplantatie.

Schumacher liep eind 2013 zwaar hoofdletsel op bij een ski-ongeval in het Franse Meribel, waarna hij in een coma belandde. De Duitser ontwaakte enkele maanden later echter uit zijn coma, waarna hij sindsdien in zijn huis Zwitserland wordt behandeld. Over de exacte gezondheidstoestand van de inmiddels 50-jarige Duitse heeft zijn familie echter nooit informatie vrijgegeven.

Geheime behandeling

Volgens de Franse krant Le Parisien is Schumacher maandagmiddag overgebracht naar Parijs, waar hij in het Georges Pompidou-ziekenhuis in het diepste geheim zou worden behandeld. Hoewel Le Parisien haar bronnen niet wil prijsgeven, meldt de krant dat de zevenvoudig F1-kampioen woensdag een stamceldonatie ondergaat die voor een ontstekingsremmende werking in het lichaam moet zorgen. Na de ingreep zou de Duitser woensdag weer het ziekenhuis kunnen verlaten.

Als onderdeel van de stamceltherapie zou Schumacher in het voorjaar al twee eerdere bezoeken hebben gebracht aan het ziekenhuis in Parijs. De hele ingreep zou worden begeleid door de gerenommeerde chirurg Philippe Menasche, een pionier op het gebied van stamceltherapie. Ook Gerard Saillant, de medisch adviseur van de familie Schumacher, zou aanwezig zijn in het ziekenhuis. Menasche wil de behandeling van Schumacher bevestigen noch ontkennen.

Meest succesvolle F1-coureur aller tijden

Met zijn 7 wereldtitels, 91 overwinningen en 68 pole-positions is Michael Schumacher nog altijd de meest succesvolle Formule 1-coureur aller tijden. Zijn zoon Mick rijdt dit jaar als regerend Europees Formule 3-kampioen in de Formule 2 en behaalde voor de zomerstop in Hongarije zijn eerste overwinning in het voorportaal van de Formule 1.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Schumacher scoort allereerste Formule 2-zege in Hongarije

Koen Sniekers / RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van