Oppermachtig in Finland

Ten Brinke grijpt wereldtitel karten in OKJ-klasse

09 september 2019 03:55 Aangepast: 09 september 2019 03:59

De 14-jarige Thomas ten Brinke heeft zondag de wereldtitel karten behaald in de OKJ-klasse. Het Nederlandse talent was met afstand de sterkste in het Finse Alahärmä.

Ten Brinke reed in Finland in stijl naar de titel in de juniorklasse. Na een geweldige kwalificatie, waarin hij vijf van de zes heats wist te winnen, was hij ook in de finale niet te kloppen. De inwoner van Zeddam leidde van start tot finish, controleerde de wedstrijd en kwam uiteindelijk met 2,2 seconde voorsprong over de streep.

"Ik ben superblij en supertrots", lacht Ten Brinke, die rijdt voor Ricky Flynn Motorsport. "Alleen had ik het niet gekund. Ik wil mijn team, mijn vader en de rest van de familie graag bedanken. En natuurlijk ook mijn begeleider Koen de Meester, die overal mee naartoe gaat."

Ook oud-Formule 1-coureur Giedo van der Garde is apetrots op zijn jonge protegé. "Geweldig dit. We zijn pas net twee maanden aan de gang en je ziet dat Thomas heel veel progressie boekt", stelt de manager/coach. "Een prachtig resultaat, een beloning voor het harde werken. En dit smaakt natuurlijk naar meer."

Achter Ten Brinke kwam de Braziliaan Rafael Chaves Camara als tweede aan de finish. Kajus Siksnelis uit Litouwen werd derde.

Het volledige podium Het volledige podium
RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van