Formule 1

Verstappen 8e in Monza: 'Het zat allemaal niet mee vandaag'

08 september 2019 18:31 Aangepast: 08 september 2019 18:36

Max Verstappen heeft een achtste plek overgehouden aan zijn inhaalrace in de Grand Prix van Italië. De Nederlander moest al snel de pits opzoeken na een touché bij de start, waarna het ook in de rest van de race niet meezat voor de Limburger.

Verstappen was vorige week op Spa-Francorchamps al snel klaar na een crash met Kimi Raikkonen in de eerste bocht, en ook in Italië liep de Nederlander weer schade op bij de start. Vanwege een motorwissel moest de Red Bull-coureur de race achteraan aanvangen, waarna hij in de krappe eerste chicane verrast werd door het oponthoud. De Nederlander moest vol in de remmen, maar raakte alsnog de auto van Sergio Perez, waarna hij met een kapotte voorvleugel meteen de pits moest opzoeken.

'Opeens stond iedereen stil'

"Ik remde niet eens laat", blikt Verstappen terug op het incident. "Ik volgde de rest, en opeens stond iedereen stil. Ik probeerde het nog te ontwijken maar ik raakte Sergio. De voorvleugel raakte daardoor licht beschadigd, waarna ik de pits opzocht."

Door de vroege pitstop liep Verstappen al vroeg in de race een flinke achterstand op, maar de Nederlander wist zich alsnog een weg naar voren te vechten. Doordat een aantal van zijn concurrenten minder tijd verloren in de pits door te profiteren van een neutralisatie, bleef het uiteindelijk echter bij een achtste plek voor Verstappen.

"We hebben een goede snelheid in de auto en ik wist best veel auto's in te halen, totdat ik klem kwam te zitten achter Perez. Hij had zo'n hoge topsnelheid dat ik er gewoon niet voorbij kwam. Daarna had ik pech met de Virtual Safety Car, omdat twee of drie auto's me daardoor met hun pitstop wisten in te halen. Het zat de hele race gewoon niet echt mee vandaag."

"Soms pakt achteraan starten geweldig uit zoals in Austin vorig jaar, maar je mag niet verwachten dat het altijd zo zal zijn."

Snelheid veelbelovend

Ondanks z'n achtste plek blikt Verstappen na Italië met vertrouwen vooruit op de komende races: "Ik kon het tempo van de mannen vooraan volgen. Ik wist wat voor rondetijden zij reden en ik verloor geen terrein op ze, totdat ik in het verkeer kwam. Dat is natuurlijk veelbelovend op een circuit waar wij normaal gesproken niet zo competitief zijn."

"Het draaide vandaag om overleven en proberen wat punten te scoren. Daar zijn we in geslaagd. Ik kijk er nu vooral naar uit om in Singapore weer vooraan te starten."

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van