Formule 1

Raikkonen start Italiaanse GP uit de pits

08 september 2019 12:37 Aangepast: 08 september 2019 12:39

Een jaar geleden mocht Kimi Raikkonen de Italiaanse Grand Prix nog starten vanaf pole-position, maar de Fin zal de race vanmiddag uit de pitstraat moeten aanvangen. Het team van Alfa Romeo heeft ervoor gekozen om na de kwalificatie de krachtbron achterin de auto van Raikkonen te vervangen.

Raikkonen vloog zaterdag tijdens de kwalificatie voor de Italiaanse Grand Prix voor de tweede keer dit weekend van de baan in de Parabolica. Omdat de versnellingsbak achterin de Alfa Romeo beschadigd was geraakt hing er al een gridstraf van vijf plaatsen boven het hoofd van de Fin, wat zou resulteren in een 15e startplek.

Omdat Raikkonen toch al zou worden teruggezet heeft het team van Alfa Romeo besloten om meteen maar van de nood een deugd te maken. De Fin krijgt voor de race een volledig nieuwe Ferrari-motor achterin zijn Alfa Romeo, wat wel inhoudt dat Raikkonen de race uit de pitstraat zal moeten aanvangen.

Gridstraf voor Perez

Net als Raikkonen heeft ook Sergio Perez een nieuwe krachtbron gekregen voor de Italiaanse Grand Prix. De Mexicaan moest zaterdag al snel de kwalificatie staken nadat zijn Racing Point met technische problemen was stilgevallen op de baan. Omdat de nieuwe krachtbron voor Perez dezelfde specificatie Mercedes-motor is waarmee de Mexicaan zich zaterdag heeft gekwalificeerd, hoeft Perez de race niet uit de pits aan te vingen. Het levert de coureur wel een forse gridstraf op, waardoor hij terugzakt naar de 18e plaats op de startopstelling.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk de gewijzigde startgrid:

Startopstelling Grand Prix van Italië

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van