Auto gelanceerd

Peroni breekt ruggenwervel bij bizarre crash op Monza

07 september 2019 21:35 Aangepast: 07 september 2019 21:43
De auto van Alex Peroni wordt gelanceerd. Beeld © Twitter / @ZiggoSportF1

De Australische autocoureur Alex Peroni heeft een gebroken ruggenwervel opgelopen bij zijn zware crash op het circuit van Monza. Peroni raakte in de Formule 3-race buiten de baan in de snelle Parabolica-bocht. Hij werd met zijn wagen gelanceerd toen hij over een kerbstone reed, een verhoging die dient als afscheiding van de baan.

De auto vloog hoog de lucht in en landde na enkele omwentelingen boven op een bandenstapel naast de baan. De 19-jarige Peroni, die rijdt voor Campos Racing, stapte op eigen kracht uit het wrak.

Naar ziekenhuis

De coureur werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht en daar kwam de gebroken ruggenwervel aan het licht. "Ik weet niet hoe lang het duurt, maar ik hoop zo snel mogelijk weer in de auto te zitten", schreef Peroni op Instagram. "Bedankt voor alle steunbetuigingen."

De baancommissarissen lieten de kerbs weghalen nog voor de derde vrije training van de Formule 1, op hetzelfde circuit. Vorige week verongelukte de Franse Formule 2-coureur Anthoine Hubert op Spa-Francorchamps. De bij dat ongeluk betrokken Amerikaan Juan Manuel Correa ligt nog aan de beademing.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Autocoureur Hubert overleden na crash in België

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van