Formule 2

De Vries eindigt sterke inhaalrace op het podium, Matsushita wint

07 september 2019 18:28 Aangepast: 07 september 2019 18:31

Nyck de Vries heeft zich zaterdag in de Formule 2-hoofdrace op het circuit van Monza vanaf de allerlaatste startplek naar het podium geknokt. De Nederlander kwam achter winnaar Nobuharu Matsushita en thuisrijder Luca Ghiotto als derde aan de finish, waarmee hij uitstekende zaken deed in zijn jacht op de Formule 2-titel.

De Vries had zich als vierde gekwalificeerd voor de hoofdrace, maar zijn auto bleek vrijdag tijdens de technische keuring te weinig brandstof aan boord te hebben waardoor de Nederlander werd gediskwalificeerd en werd terugverwezen naar de allerlaatste startplek. Ondanks de tegenslag liet de Nederlander zich echter niet uit het veld slaan. Vanaf de laatste startplek knokte de ART-coureur zich tijdens de hoofdrace al snel een weg naar voren. Na tien ronden had zich al naar een weg binnen de top zes geknokt, waardoor hij al snel het podium in zicht kreeg.

Matsushita rekent af met Ilott

De race werd van pole-piosition aangevangen door Callum Ilott, maar de Brit moest in de vierde ronde de snellere Matsushita voor laten gaan. Na een goede pitstop van zijn Carlin-team maakte de Japanner vervolgens geen enkele fout, om uiteindelijk met 5,7 seconden voorsprong de zege te pakken.

De Vries op rozen in titelstrijd

De Vries had zich had halverwege de race achter Matsushita naar de tweede plek geknokt, maar in de slotronden moest de Nederlander de snellere Luca Ghiotto nog voor laten gaan. De Nederlander nam echter genoegen met een derde plek, waardoor hij ondanks zijn start achteraan het veld alsnog naar het podium mocht.

Met zijn derde plek wist De Vries opnieuw uit te lopen op zijn naaste concurrenten in de strijd om de titel. Sergio Sette Camara kwam als vijfde aan de finish, terwijl dienst teamgenoot Nicholas Latifi na een rommelige race zelfs buiten de punten genoegen moest nemen met een dertiende plek.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van