Ga naar de inhoud
Dakar Rally

Versteijnen en Llovera met Team De Rooy naar Dakar 2020

Vick Versteijnen en Albert Llovera hebben zich voor de Dakar Rally van 2020 bij Team De Rooy gevoegd. Beide rijders zullen in Saoedi-Arabië met een Iveco Powerstar aan de start verschijnen.

Nadat eerder al bekend werd Janus van Kasteren en Michiel Becx voor Dakar 2020 de overstap maakten naar Team De Rooy, heeft de renstal zaterdag bekendgemaakt dat ook Versteijnen en Llovera voor het team gaan deelnemen aan de woestijnrally. Beide rijders hebben al ruimschoots ervaring met de trucks in de Dakar Rally. De 34-jarige Versteijnen maakte in 2015 zijn debuut in de rally, en wist ondanks flinke tegenslag toch de finish te halen met zijn DAF. Ook in 2016 haalde hij de finish. In 2017 viel hij door een kapotte motor van zijn Scania uit op de laatste dag, waarna hij de afgelopen twee jaren koos voor een deelname aan de Morocco Desert Challenge. In 2020 keert de Brabander met Team De Rooy dus weer terug in Le Dakar.

 

Van
Zie ook:
Van Kasteren en Becx met Team De Rooy naar Dakar 2020

De 52-jarige Llovera deed in 1984 als skiër nog mee aan de Olympische winterspelen, maar raakte in 1985 vanaf zijn middel verlamd. Dat weerhield de Andorrees er echter niet van om deel te nemen aan 29 WK-rally's, alvorens hij in 2007 debuteerde in de Dakar Rally, waar hij meerdere malen de eindstreep haalde.

Van Genugten, Van den Heuvel en Villagra nemen afscheid

Waar Versteijnen, Llovera en de al eerder bevestigde Van Kasteren en Becx dus nieuw zijn bij Team De Rooy, zullen Ton van Genugten, Maurik van den Heuvel en Federico Villagra in januari niet voor het team uit Son gaan deelnemen aan de rally.

"We zijn erg blij met de toevoeging van Vick Versteijnen en Albert Llovera aan het team", stelt teammanager Henk van Leuven. "Versteijnen komt aan de start met een Powerstar Evo2, die aanvankelijk gereserveerd was voor Federico Villagra. Vanwege de crisis in Argentinië kan hij helaas niet meedoen. Ook Ton van Genugten en Maurik van den Heuvel hebben aangegeven komend jaar geen deel uit te maken van Team De Rooy. Met Janus van Kasteren en Vick Versteijnen hebben we echter twee jonge coureurs in het team die alle vrijheid krijgen om voor een topklassering te gaan en daarin ook worden gecoacht door Gerard de Rooy. De snelle assistentie wordt verzorgd door Albert Llovera, voor wie momenteel in Rome een Powerstar Evo3 volledig wordt aangepast. Michiel Becx gaat met een Iveco Trakker rijden, waarmee hij extra onderdelen meeneemt ter ondersteuning van de Powerstars."

De Rooy heeft knoop nog niet doorgehakt

Waar Team De Rooy dus al vier rallytrucks voor Dakar 2020 heeft bevestigd, heerst er nog wat onduidelijkheid rondom de deelname van kopman Gerard de Rooy. De tweevoudig Dakar-winnaar zal na een test in Marokko volgende maand met de nieuwe truck de knoop doorhakken over zijn deelname aan de rally.

Versteijnen: "Een droom die uitkomt"

Naast De Rooy zal ook Versteijnen in Marokko kennismaken met de Iveco: "Ik kijk erg uit naar die test", aldus de coureur uit Hilvarenbeek, die wordt geflankeerd door navigator Teun van Dal en monteur André van der Sande "Met een torpedo rijden is niet nieuw voor me, maar met een automaat wel, dus dat is best spannend. Je mag wel zeggen dat het een droom is die uitkomt, om met Team De Rooy naar de Dakar te gaan. De kans kwam onverwachts voorbij via Janus van Kasteren, die een goede vriend van me is. Zo'n mogelijkheid grijp je natuurlijk met beide handen aan."

Dit is een artikel van