GP

Herlings op tijd fit voor Motocross of Nations

20 augustus 2019 12:32 Aangepast: 20 augustus 2019 17:32

Nederland treedt tijdens de Motocross der Naties aan in de sterkste opstelling. Dat betekent dat Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff, Calvin Vlaanderen en Roan van de Moosdijk geselecteerd zijn. Herlings staat al enige tijd langs de kant wegens een enkelbreuk.

"Met Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff hebben we twee wereldtoppers die uitkomen in het WK MXGP. Herlings heeft door blessures slechts twee GP’s gereden dit jaar, maar wist hier direct wel te winnen. Hij zal fit zijn tijdens de MX of Nations."

"En met Coldenhoff hebben we nog een coureur in de zwaarste klasse die om de overwinning mee kan doen", zei teammanager Patrice Assendelft, die heeft gekozen voor een team van vier coureurs. Er mogen slechts drie motorcrossers aan de start verschijnen.

Wereldkampioenschap

De Motocross der Naties wordt gezien als het wereldkampioenschap motorcross voor landenteams. Meer dan 40 landen vaardigen hun beste motorcrossrijders af voor de overwinning. De afgelopen vijf edities werden gewonnen door Frankrijk. Vorig jaar eindigde Nederland als tweede, met Herlings, Coldenhoff en Vlaanderen.

De landenwedstrijd vindt op 28 en 29 september plaats op het TT Circuit in Assen. Op het circuit wordt speciaal voor het WK een crossbaan aangelegd. Het is voor het eerst in 15 jaar dat de Motocross of Nations weer in Nederland verreden wordt.

Herlings wil dit jaar MXoN winnen: 'Anders wordt het heel moeilijk'

RTL GP/ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van